Kibani Kantenmaaier – Bosmaaier Benzine - 52 cc 1.9 PK 2-Tak

€ 132,99
864sinds 27 feb. '23, 14:07
Deel via
of

Beschrijving

De Kibani bosmaaier voor alle klussen.
De Kibani bosmaaier 52 CC baant zich met gemak door onkruid, gras en struiken. De bosmaaier heeft een krachtige 1.9 PK sterke 2-Takt motor en werkt met een draadkop op vlijmscherp 3-tands mes. Hierdoor is gras geen partij voor deze krachtpatser. De draadkop is voorzien van een handige Tap & Go systeem. Tijdens het maaien slijt het maaidraad rustig af, en om nieuw maaidraad te voeren, tik je de draadkop tijdens het maaien op de grond, hierdoor wordt het de draad langer en afgesneden tot de juiste lengte door een mes op de beschermkap, en hoef je niet steeds te stoppen met maaien om de draadkop te corrigeren. Omdat het maaidraad slijt dien je na enige tijd de draadkop opnieuw te vullen met maaidraad of de gehele draadkop zal na een tijd vervangen moeten worden. Indien je dik onkruid en ander stevig materiaal wilt maaien gebruik dan het 3 tands mes. Wil je nog dikkere materiaal maaien gebruik dan een 40 tands zaagblad, hiermee kun je moeiteloos door dikkere takken en struiken heen maaien. Het grote 40 tands zaagblad is bij deze bosmaaier inbegrepen. Door de meegeleverde draagriem en handige handgrepen heb je zeer comfortabel apparaat om mee te werken. De draagriem is bovendien te verstellen naar je eigen lengte. Op de handgreep zit de gashendel die weer de motor bedient. Voor extra gebruiksgemak zit er een vergrendelknop op.

Meegeleverde accessoires:
* Draagriem (1st.)
* 3-tands mes (1st.)
* Draadkop (1st.)
* Gehoorbeschermer (1st.)
* Werkhandschoenen (1st.)
* Beschermbril (1st.)
* Brandstofflacon (1st.)
* Bougiesleutel (1st.)
* Schroevendraaier (1st.)
* Moersleutel (1st.)
* Inbussleutel (2st.)
* Kabelbinder (2st.)

Tip! Mengsmering is slechts 3 weken houdbaar. Schud mengsmering altijd eerst goed door voordat je de brandstoftank ermee vult.

De olie die we voor de bosmaaier adviseren is Agealube olie. Dit is een speciale tweetakt olie die is ontwikkeld voor tuinmachines, gebaseerd op zorgvuldig gekozen hoogwaardige minerale en synthetische basisoliën. De olie zorgt ervoor dat de motoronderdelen gesmeerd worden en voorkomt een aanslag op de bougie. Deze special olie zorgt tevens ook voor een lagere rookvorming dan anderen en goedkopere oliën.

* Belangrijke informatie omtrent de brandstof.
Door de recente wetswijziging wordt er bij de meeste tankstations standaard E10 aangeboden in plaats van de oude Euro 95 (E5). E10 is niet geschikt voor ons benzine tuingereedschap. Gebruik daarom Euro 98 om mengsmering aan te maken. Heb je per ongeluk E10 getankt? Leeg de brandstoftank en maak mengsmering aan met Euro 98. Schade ontstaan door langdurig gebruik van E10 valt niet onder de garantie. Lees hier meer over het gebruik van E10 in benzine tuingereedschap.

* Enkele handige tips voor het langdurig kunnen gebruiken van de bosmaaier.
De bosmaaier onderhouden is erg belangrijk, omdat je zo de levensduur kunt verlengen. Na elke gebruik adviseren wij om de deze schoon te maken met de Agealube bio reiniger. Deze special spray en tevens biologisch afbreekbare spray werkt als ontvetter en reinigt moeiteloos elk oppervlak zonder dat deze aangetast wordt Even de spray laten inwerken en afnemen en hij ziet er weer als nieuw uit. Als je de bosmaaier lange tijd niet gebruikt dan adviseren wij om alle brandstof uit de bosmaaier te halen, de motor te starten en laten lopen tot dat deze automatisch uitvalt, zo voorkom je eventuele verstoppingen en opstartproblemen.

In plaats van Euro 98 is het ook mogelijk om Aspen 4 alkylaatbenzine te gebruiken. Houd hierbij de juiste mengverhouding aan van 200 ml olie op 5 liter Aspen 4 (1:25)

Kijk voor alle technische specificaties zoals gewicht, afmetingen, vermogen enzovoorts bij het tabblad "Technische Specificaties"Zoekertjesnummer: a118232578