Houtpellets - kachelhout - Houtkorrels

€ 4,00
Ophalen of Verzenden
2690sinds 24 sep. '21, 16:39
Deel via
of

Beschrijving

🪵 Stoken met hout is een duurzame vorm van verwarmen. De gemakkelijkste manier is stoken met pellets.

LET OP! Houtpellets zijn een hernieuwbare brandstof op basis van hout, ze vormen een belangrijk wapen in de strijd tegen het broeikaseffect. Ze zijn relatief compact en hebben een lage vochtigheidsgraad (ongeveer 10%). Daardoor kunnen ze zeer efficiënt en schoon verbrand worden. Door hun vaste staafvorm en kleine omvang kunnen ze eenvoudig en automatisch naar een brander getransporteerd worden.

Dus verbranden is CO2-neutraal. Dit betekent dat er niet meer CO2-vrijkomt bij het verbranden van pellets dan bij het verrotten van het houtafval in de natuur. Door het aanwenden van pellet verwarming in onze woningen dragen we bij aan de co2-reductie die dringend nodig is!
Een goede kwalitatieve pellet bestaat zuiver uit houtafval (fijn zaagsel), afkomstig uit houtzagerijen. Tijdens het productieproces worden er geen bindmiddelen of lijm aan het zaagsel toegevoegd. Het zijn de harsen, die van nature in het hout voorkomen, die voor de binding zorgen.

Door de hoge druk en de natuurlijke harsen blijven de pellets goed hun vorm behouden. Tijdens het productieproces worden er dus geen chemische producten gebruikt waardoor de verbrandingsproducten die vrijkomen ook relatief schoon zijn.

Enkele jaren na de komst van de houtpellets werden ze alleen gestookt in pelletkachels, totdat er werd opgemerkt dat de houtpellets lang meegaan en een uitstekend rendement hadden. Nu is het mogelijk de houtpellets ook in bijvoorbeeld de openhaard of kachel te stoken. Hiervoor is dan wel een pelletkorf nodig die passend is bij uw kachel of haard. Laat u zich hier goed over informeren bij uw kachel dealer.

Overtuigd? Afgehaald kunt u deze bij ons kopen voor de prijs van 3,8€ per zak van 10 kilo!!

Bel op app naar: 0031651691689 of 0031650212581 voor meer informatie!
Zoekertjesnummer: m1753290508
Overige advertenties van Remco van Meijl
Meer van Remco van Meijl