Luxemburg 2 Euro 2018 Willem I Servaasbrug in Munthouder

€ 69,50
Verzenden
€ 4,95
8824sinds 27 apr. '21, 08:22
Deel via
of

Beschrijving

Met deze speciale 2 Euromunt van Luxemburg 2018 Willem I is iets bijzonders aan de hand. De bijzondere 2 Euromunten van Luxemburg hebben normaal gesproken als muntteken het Luxemburgse Leeuwtje. Echter een zeer beperkt aantal exemplaren - slechts 7.500 - zijn geslagen met het Nederlandse muntteken de Servaasbrug. Dit muntteken ziet men links van het jaartal. Deze munt met het muntteken de Servaasbrug is ook in een Coincard. Echter zijn er heel veel verzamelaars die als motto hebben "ik verzamel munten en geen verpakking" en speciaal voor deze verzamelaars hebben we deze zeldzame munt ook als losse munt verpakt in een munthouder in ons programma opgenomen. Deze bijzondere 2 Euromunt van Luxemburg 2018 heeft als thema de 175e sterfdag van Groothertog / Koning Willem I. In het jaar 2018 is het 175 jaar geleden dat Willem I is overleden en om dit te herdenken heeft Luxemburg deze bijzondere 2 Euromunt uitgegeven. Op de linkerkant van de munt ziet men een afbeelding van de Luxemburgse Groothertog Willem I. Bovenaan de munt ziet men verticaal de tekst Guillaume 1er (Willem 1) en de jaartallen 1772 en 1842. Aan de rechterkant van de munt ziet men een afbeelding van de huidige Groothertog Henri (Hendrik). Tevens ziet men het jaartal 2018. Links van het jaartal ziet men de Servaasbrug, dit is het muntteken van de Nederlandse Muntmeester Dhr. Satijn. Rechts van het jaartal ziet men de Nederlandse Mercuriusstaf, dit geeft aan dat de munt is Nederland is geslagen.


Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
Zoekertjesnummer: a73877144