Portugal 2 Euro 2018 Botanische Tuin Gekleurd

€ 8,75
Verzenden
€ 1,25
240sinds 27 apr. '21, 08:22
Deel via
of

Beschrijving

In het jaar 2018 is het 250 jaar geleden dat de Botanische Tuin van Ajuda is geopend. Deze tuin werd ontworpen in opdracht van Koning Don José I om zijn kinderen er in te laten spelen! Het was de eerste Botanische tuin van Portugal en ze had het doel om zoveel mogelijk planten te behouden, te bestuderen en te verzamelen. Ajuda ligt vlakbij Belem aan de Taag bij Lissabon. Op dit moment zijn er meer dan 5000 soorten levende planten in deze tuin die volgens Italiaanse structuren in een perfecte symmetrie is opgebouwd. Een belangrijke boom die men in deze tuin vinden kan is de Dragoeiro (Dracaena Draco) de Drakenbloedboom. Als de bast van de Drakenbloedboom wordt ingesneden of de bladeren worden gekneusd, scheidt de plant een roodachtig hars uit, dat bekend staat als drakenbloed. Dit was al bekend in de tijd van de Romeinen! De Drakenbloedboom was de inspiratie van de illustrator João Fazenda. Op deze prachtige gekleurde munt ziet men in het midden de Drakenbloedboom gekleurd zoals hij er echt staat. Rondom de boom ziet men de tekst "250 Anos Jardim Botanico Da Ajuda" (250 Jaar Botanische Tuin van Ajuda) rood gekleurd. Aan de onderkant van de munt ziet men de landsnaam Portugal en het jaartal 2018 groen gekleurd. Beide kleuren vormen samen de Nationale kleuren van Portugal. Deze mooie gekleurde 2 Euromunt is verpakt in een plastic muntencapsule.


Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
Zoekertjesnummer: a73877104