Vaticaan 2 Euro 2019 '90 Jaar Vaticaan' UNC

€ 49,50
Verzenden
€ 4,95
5236sinds 27 apr. '21, 08:21
Deel via
of

Beschrijving

Op 11 februari 1929 is het Vaticaan officieel een onafhankelijke staat geworden. Het verdrag hiervoor werd getekend door de Lateranen en het Concordaat. In het verdrag van de Lateranen werd door de regering van Mussolini Vaticaanstad erkend als een onafhankelijke staat en het Concordaat regelde dat in Italië het Katholicisme een speciale status kreeg. Dit betekende eigenlijk het einde tussen een bloedige strijd wat jaren lang woedde. Eeuwenlang bezat de Kerkelijke staat zowat heel Midden-Italië! De pausen hadden vroeger ontzettend veel militaire macht en hadden hele legers die voor het geloof streden om hun gebied uit te breiden en te verdedigen. Ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van het Vaticaan is besloten om een bijzondere 2 Euromunt uit te geven. Op de munt ziet men Paus Pius XI, deze Paus kan men zien als de eerste officiële paus van het Vaticaan. Paus Pius XI werd op 6 februari 1922 gekroond tot deze titel en heeft het verdrag getekend op 11 februari 1929. Op de munt ziet men Paus Pius XI naar links kijkend. Op de achtergrond van de munt ziet men het paleis, het Sint-Jan van de Lateranen en de karakteristieke obelisk! Ook ziet men de tekst: STATO DELLA CITTA DEL VATICANO. Verder ziet men het jaartal 1929 en 2019 aan de onderkant van de munt. De munt is verpakt in een bedrukte munthouder.


Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
Zoekertjesnummer: a73876933