San Marino 2 Euro 2018 Tintoretto in Munthouder

€ 129,50
Verzenden
€ 4,95
450sinds 21 apr. '18, 03:09
Deel via
of

Beschrijving

Dit is de bijzondere 2 Euromunt van San Marino 2018 Tintoretto. De munt is verpakt in een bedrukte munthouder. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van veel verzamelaars die als motto hebben "ik verzamel munten en geen verpakking". Jacopo Robusti / Tintoretto (1518-1594) was een beroemde Italiaanse kunstschilder. Zijn vader was verver, dit is in het Italiaans Tintore. Jacopo Robusti kreeg als bijnaam Tintoretto, de kleine verver. Tintoretto was van de Venetiaanse school en deed veel inspiratie op van Michelangelo. Hij had een bijzondere manier van schilderen waarbij grauwe en lichttechnieken extra benadrukt werden. Tintoretto heeft een groot aantal meesterwerken geschilderd. In het jaar 2018 is het 500 jaar geleden dat Tintoretto is geboren en ter herinnering hieraan heeft San Marino een bijzondere 2 Euromunt uitgegeven. Op de voorkant van de munt ziet men een fragment van het schilderij "Omhelzing" waarbij de maagd Maria Elisabeth omhelst. Dit schilderij hangt in de Scuola Grande di San Rocco in Venetië. Aan de linker bovenkant van de munt ziet men de landsnaam San Mario en aan de onderkant van de munt de naam Tintoretto. Daarboven ziet men de jaartallen 1518 en 2018. De munt is verpakt in bedrukte Leuchtturm munthouder. De oplage van deze munt is slechts 60.500 exemplaren en deze munt is uiteraard een wettig betaalmiddel.


Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
Zoekertjesnummer: a7291464