Italië 2 Euro 2015 Dante Coincard

€ 24,50
Verzenden
€ 1,75
280sinds 14 feb. '18, 09:39
Deel via
of

Beschrijving

Dit is de Coincard van Italië 2015 "Dante". Dante Alighieri is 800 jaar geleden geboren. Om dit te herdenken heeft Italië deze Coincard uitgegeven. Dante had samen met Boccaccio en Petrarca een grote invloed op de Culturele Vernieuwing in zijn tijd. Dit leidde tot meer Humanisme en moderne cultuur. Dante is niet alleen een Icoon van de literatuur, maar ook heel invloedrijk op de middeleeuwse cultier. Dit heeft hij meesterlijk omschreven in zijn beroemde werken. Internationaal worden zijn werken nog steeds gezien als grootste literaire meesterwerken. In deze Coincard zijn twee munten van 2 Euro verpakt. Enerzijds de "normale" 2 Euromunt van Italië 2015. Zoals bekend is Dante afgebeeld op elke "normale" 2 Euro van Italië. Anderzijds is ook de bijzondere 2 Euromunt 2015 "Dante" in deze Coincard verpakt. Op de munt ziet men Dante lezend met een boek in zijn linkerhand. Op de achtergrond ziet men de Berg van het Vagevuur. De berg van Het Vagevuur is in zijn werken omschreven en tevens geschilderd door Michelangelo. Verder ziet men de tekst Dante Alighieri op de munt en de letters RI (Repubblica Italiana). Verder ziet men de jaartallen 1215 en 2015. Uiteraard ziet men ook de 12 sterren van Europa op de munt. De oplage van deze Coincard is slechts 15.000 exemplaren. De kwaliteit van de munten is BU (Briljant Uncirculated).


Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
Zoekertjesnummer: a3577526