België 2 Euro 2021 'Carolus V' UNC

€ 10,00
Verzenden
€ 1,75
4318sinds 29 okt. '21, 08:12
Deel via
of

Beschrijving

België 2 Euro 2021 'Carolus V' (Karel V). België heeft een 2 Euromunt uitgegeven met als thema: Carolus V (Karel V). Keizer Carolus V werd geboren in het Gentse Prinsenhof op 24 februari 1500. Hij groeide uit tot één van de grootste heersers aller tijden, waarbij hij ook vele gebieden in Amerika en Azië onder zijn bewindt had. Ter vergelijking: zijn rijk was groter dan het Romeinse Rijk ooit is geweest! Keizer Carolus V liet in het jaar 1521 zijn eigen gouden Carolusgulden maken. Deze gouden Carolusgulden werd 500 jaar geleden gemaakt, vandaar dat de Koninklijke munt van België besloten heeft om hier een bijzondere 2 Euromunt over uit te geven. Op de voorkant van de munt ziet men een afbeelding van Keizer Carolus V naar links kijkend, om zijn hals draagt hij het juweel, genaamd: Orde van het Gulden Vlies. De originele gouden Carolusgulden ziet men links op de munt. Verder ziet men zijn naam: Carolus V en wordt het jaartal 2021 weergegeven. De munt is verpakt in een bedrukte munthouder.


Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
Zoekertjesnummer: a83034355