België 2,5 Euro 2020 Olympische Spelen Antwerpen Gekleurd

€ 12,25
Verzenden
€ 1,75
2475sinds 27 apr. '21, 08:20
Deel via
of

Beschrijving

In 1920 werden de Olympische Zomerspelen gehouden in Antwerpen, België. Deze 7e editie van de Olympische Zomerspelen werden ruim een jaar na het einde van de 1e W.O. gehouden (11 november 2018). Vanwege de grote impact die de 1e W.O. op België heeft gehad, werd besloten om de Olympische Zomerspelen hier te laten houden. Tijdens deze Olympische Zomerspelen deden 29 landen mee met in totaal 2670 deelnemers. Tijdens deze Olympische Zomerspelen werd het voor het eerste een Olympische Eed afgelegd, door Victor Boin, werd de Olympische Vlag voor het eerst gehesen met de vijf ringen en werden er voor het eerst duiven losgelaten, die symbool stonden voor de Vrede. Op de voorkant van de munt ziet men een afbeelding van het standbeeld: de discuswerper van Myron van Eleutherae. Hierboven ziet men staan ANTWERPEN met het jaartal 1920. Men ziet een afbeelding van het Olympisch stadion te Antwerpen waarbij de Belgische vlag gekleurd is in haar kleuren. Onderaan de munt ziet men staan in het Grieks: VII OLYMPIADE (7e Spelen). Op de achterkant van de munt ziet men een afbeelding van de kaart van Europa. Aan de rechterkant ziet men de landsnaam België in haar drie moedertalen weergegeven BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN (Nederlands, Frans en Duits). Links wordt de waarde aanduiding van 2,50 Euro weergegeven met hieronder het jaartal van uitgifte 2020. Deze gekleurde 2,5 Euromunt is verpakt in een Coincard.


Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
Zoekertjesnummer: a73876557