België 2 Euro 2020 Jan van Eyck UNC

€ 10,00
Verzenden
€ 1,75
871sinds 27 apr. '21, 08:20
Deel via
of

Beschrijving

België heeft zijn tweede 2 Euromunt in 2020 uitgegeven, deze 2 Euro van België 2020 heeft als thema: Jan van Eyck. Jan van Eyck (1390 - 1441) was een kunstschilder die in heel Europa bekend was en werd gezien als de uitvinder was van de olieverfschilderkunst. Jan van Eyck stond bekend om zijn naturalistische schilderstijl, die gebaseerd is op de zichtbare werkelijkheid. Met zijn verfijnde olieverftechniek was hij in staat om schilderijen te vervaardigen van een kaliber dat haast ongekend was in deze tijd. Jan van Eyck was een trotse schilder en wist dat hij uitzonderlijke kwaliteiten had. Zijn bekendste werken zijn: De man met de rode tulband (vermoedelijk zijn zelfportret) en de aanbidding van het Lam Gods. Dit laatste werk vervaardigde hij samen met zijn broer, Hubert van Eyck. Op de voorkant van de munt ziet men een detail van zijn zelfportret (De man met de rode tulband). Zijn naam J. van Eyck wordt bovenin de munt wordt gegeven, met hieronder zijn handtekening. Onderin de munt ziet men een schilderspalet met 2 pencelen. Het jaartal van uitgifte 2020 ziet men aan de rechterkant. Deze 2 Euro van Jan van Eyck is verpakt in een bedrukte munthouder.


Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
Zoekertjesnummer: a73876474