Funny Domino (Drei Magier Spiele)

€ 6,00
Ophalen of Verzenden
250sinds 26 nov. '22, 09:42
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
TypeOntdekken

Beschrijving

Je kan bieden op een exemplaar van Funny Domino van Drei Magier Spiele.

Het spel is compleet en in zeer goede staat.

Verzending niet inbegrepen - ophalen kan ook.

Natuurlijk kent iedereen domino. Wellicht vraag je je dan ook af waarom de auteurs deze editie 'leuk' durven noemen... het gaat toch maar om het aaneen leggen van gelijke kaartjes? En toch zijn de auteurs erin geslaagd om er echt een leuke boel van te maken!

Het begint al meteen als je de kaarten bekijkt: de ordinaire stippen werden vervangen door leuke gestileerde dieren. Zowel de kat, de hond, de koe, de haan, de muis als het varken, het paard en het schaap doen mee! Alle kaarten worden onder de spelers verdeeld en iedereen vormt daarmee een eigen verdekte kaartstapel.

De eerste speler legt een startkaart in het midden van de tafel. Daarna kiest hij één van de twee afgebeelde dieren uit - er komen geen 'dubbels' in dit spel voor! - en laat het bijbehorende geluid horen. Alle andere spelers zoeken nu om het vlugst in hun kaartenvoorraad een kaart met het betreffende dier.

De speler die het vlugst zo'n kaart vindt legt deze aan en kiest op zijn beurt een van de dieren op het uiteinde. In principe doet de speler die het dier kiest niet mee maar mag in noodgeval - d.w.z. als geen enkele andere speler een passende kaart bezit - een eigen kaart aanleggen.

De speler die als eerste al zijn kaarten kon aanleggen is de winnaar van dit plezante aanlegspel vol dierengeluiden!

Funny Domino is zonder meer een geslaagde variant op een bekend thema!
Zoekertjesnummer: m1914672379