Byggefix - Vintage - Byggefix Plastic Baukasten Educatief

€ 16,00
70sinds 17 mar. '23, 09:05
Deel via
of

Beschrijving

Byggefix Plastic Baukasten Educatief speelgoed voor kinderen en volwassenen uit 1952! Inclusief originele folder! Alles is absoluut MIB (Mint In Box) Veel zeldzamer dan LEGO!

1 van de eerste concurrenten van Lego in de jaren 50!

LEGO begon in 1949 met het maken van plastic stenen, maar de buizen werden voor het eerst toegevoegd in 1958. Tot die tijd was elke vorm van LEGO-assemblage onstabiel, in tegenstelling tot concurrent "Byggefix".

LEGO was dus niet het enige Deense bedrijf dat zich waagde aan plastic stenen. In het begin van de jaren 50 bracht een bedrijf in Store Kongensgade in Kopenhagen genaamd "Togana" een systeem van bouwstenen op de markt genaamd "Byggefix".

"Byggefix" was beperkt tot de bouw van huizen, maar de koppeling was veel beter dan de hedendaagse LEGO, en het plastic was ook van betere kwaliteit, waardoor het beruchte kromtrekken van vroege LEGO-stenen werd vermeden.

Zo was "Byggefix" succesvoller dan LEGO in het midden van de jaren 50, vooral in Zweden en Finland.
In 1955 gaf een Byggefix-fanclub in Helsingborg (Zweden) zelfs een ledenblad uit, tientallen jaren voordat een AFOL eraan dacht hetzelfde te doen. Fanclubs waren aanwezig in heel Denemarken, Zweden en Finland.

"Byggefix" had alle benodigde bouwelementen: muurstenen, ramen, deuren, dakstenen, spanten voor de dakpannen, ronde bakstenen voor torens, kegelstenen voor torendaken.

Helaas ging "Togana" eind jaren 50 failliet wat deze set dus extra waardevol maakt!

Deze set wordt met de uiterste zorg verzonden en komt uit een rook- en diervrije omgeving!

Kijk alstublieft naar de foto's voor de staat van de set.

Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki. Klik op de link hieronder om naar de website van Catawiki te gaan
Zoekertjesnummer: a119323079