Cassina tafel LC-6 Le Corbusier / origineel met attest

€ 1.200,00
Ophalen
3354sinds 21 okt. '23, 11:19
Deel via
of

Kenmerken

ConditieGebruikt
Breedte50 tot 100 cm
Lengte200 cm of meer
VormRechthoekig
MateriaalGlas

Beschrijving

Originele (geen replica) vintage tafel met certifikaat, (genummerd en markering in het frame). Door ons nieuw aangekocht in 1995 bij Birka Design in Merelbeke. Origineel kleur frame lichtblauw ( ik vind het meer lichtgrijs ) (zeldzaam kleur) en het blad is hoogwaardig en transparant kristalglas met textuur (duurder dan gewoon transparante uitvoering)
Huidige nieuwprijs is +4900 euro.
Heel goede staat met wat lichte gebruiksporen in lijn met de leeftijd van de tafel.(geen stukken van het glas , enkel wat krasjes maar amper zichtbaar door de textuur van het glas). Vraagprijs nu 1200 euro.
Vrijblijvend te bezichtigen in Sint-Amandsberg.

De LC 6-tafel van de Italiaanse meubelfabrikant Cassina is een klassieker, die gebaseerd is op een ontwerp van de beroemde designer en architect Le Corbusier. Het tijdloze concept van deze tafel bestaat uit twee elementen: het stalen onderstel met vier benen en een middendwarsstuk en een tafelblad, dat gemaakt is van kristal glas en door middel van verstelbare afstandhouders over het frame lijkt te zweven. Het frame is gemaakt van ovaalvormige profielen, die in de jaren 20 van de vorige eeuw in de luchtvaartt.echniek gebruikt werden. Lengte glas is 225 cm (nog steeds het originele glas , geen replica glas van 190 cm).
Het tafelblad heeft een lengte van 225 cmn een hoogte van 74 cm en een breedte van 85 cm. Hij is gemaakt van hoogwaardig en transparant kristalglas met textuur (duurder dan gewoon transparante uitvoering)

Wordt niet verstuurd / enkel ophalen in Sint-Amandsberg (Gent)
Zoekertjesnummer: m2036323976
Overige advertenties van Gerrit Coppens
Meer van Gerrit Coppens