Niko Pulsdrukker 170-70015

€ 6,95
Ophalen of Verzenden
4673sinds 24 okt. '21, 14:48
Deel via
of

Beschrijving

Heeft u thuis schakelmateriaal van Niko? Gebruik dan deze enkele inbouw pulsdrukker om iedere lamp dimbaar te maken. De pulsdrukker is namelijk uitermate geschikt voor gebruik in combinatie met de FIBARO Dimmer 2 (inbouw) of de EcoDim Zigbee of Z-Wave Dimmer (inbouw). De verschillen tussen een pulsdrukker en een gewone maak-verbreek schakelaar zijn:

  • Een pulsdrukker veert automatisch terug na indrukken.
  • In combinatie met een slimme inbouwdimmer heeft u de volgende mogelijkheden
    • ingedrukt houden om de lamp te dimmen (feller of zachter)
    • kort drukken om de lamp aan of uit te zetten.

De combinatie pulsdrukker en slimme inbouwdimmer kan geheel stand-alone toegepast worden, zonder dat een Z-Wave basisstation/controller nodig is. Heeft u die wel, zoals een Homey Pro of een FIBARO Home Center, dan kunt u via de pulsdrukker ook specifieke scenes starten. U kunt bijvoorbeeld instellen dat bij 3x drukken een bepaalde scene moet starten.

De kosten van de combinatie pulsdrukker + FIBARO Dimmer 2 of EcoDim ECO-DIM.10 Zigbee/Z-Wave ten opzichte van een gewone inbouwdimmer zijn in veel gevallen gunstiger, terwijl u ook de voordelen heeft van een slimme dimmer die een standaard inbouwdimmer niet heeft. Veel van onze klanten gebruiken dus niet meer de traditionele draaidimmers, maar plaatsen overal pulsdrukkers met daarachter een slimme inbouwdimmer.

Let op:

  • Een inbouwdoos met minimaal 50 mm inbouwdiepte is aan te bevelen.
  • De pulsdrukker wordt geleverd zonder montage frame en kunststof wipper.



Zoekertjesnummer: a82819317