Crassula ovata - Jadeplant

€ 5,50
Ophalen
190sinds 2 okt. '21, 13:40
Deel via
of

Kenmerken

SoortVetplant

Beschrijving

Crassula ovata - Jadeplant
De Crassula is een vetplant en behoort tot de Crassulaceae familie. Deze plantensoort komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en groeit daar in zonnige, droge gebieden. Zijn populariteit heeft de Crassula te danken aan zijn gemakkelijke onderhoud.
Crassula's verbruiken niet veel water, deze kamerplant slaat namelijk water op in zijn vlezige bladeren en verdampt weinig water door de vetlaag op de bladeren. Geef de Crassula af en toe water, let hierbij op dat de grond eerst goed droog is voor je opnieuw water geeft.
Crassula's staan het liefst op een zonnige standplaats. Vooral in de winter is het verstandig de plant voor een raam te plaatsen. In de zomer maanden zal het achter een raam op het zuiden erg warm worden. De kamerplant kan dan beter tot 3 meter achter het raam geplaatst worden. Direct zonlicht zal zelden tot problemen leiden, vooral niet als de plant hier geleidelijk aan kan wennen.
Wanneer de Crassula te veel licht ontvangt zal het blad verbranden. Bij te weinig licht laat deze kamerplant zijn blad vallen en is de kans groter op rot.
Grotere Crassula's kunnen in de zomer ook prima buiten staan. Ze verbruiken dan aanzienlijk meer water.
Diameter pot : 13 cm
Hoogte plant gemeten vanaf de bovenkant van de aarde : 15 cm
Prijs : 5,5 € (paarse/groene stenen pot inbegrepen : er is wel een barstje in - zie foto2).
Bekijk ook eens mijn andere zoekertjes.
Zoekertjesnummer: m1756254307