Café International - Mattel

Gereserveerd
Ophalen of Verzenden
991sinds 11 sep. '22, 11:48
Deel via
of

Beschrijving

Je kan bieden op een exemplaar van Café International van Mattel.

Het spel is nog ongespeeld - alle onderdelen zitten nog op het stansraam.

Verzending niet inbegrepen - ophalen kan ook.

Welkom in het internationaal café. Hier komen heel veel mensen uit verschillende landen een tafeltje zoeken. Omdat het een zeer deftig café is, gelden strikte regels waaraan elke kelner zich moet houden.

Het speelbord toont 24 tafels voor 12 verschillende nationaliteiten. 100 Kaartjes in een zwarte buidel stellen evenveel klanten voor.

Elke speler neemt de rol aan van de kelner die elke klant naar de juiste tafel begeleidt. Bij de start van het spel zijn alle tafels leeg en krijgt elke speler 5 gastenkaartjes.
Wie aan de beurt komt, beschikt over een aantal speelmogelijkheden. Je kan één of twee gasten naar één of twee tafels brengen of één gast naar de bar brengen. Aan de tafels gelden strikte afspraken. Niemand mag alleen aan een tafel zitten (dat is niet zo gastvrij). Het evenwicht tussen het aantal heren en dames moet strikt nagevolgd worden. Bovendien moet elke gast bij minstens één tafel van de eigen nationaliteit aanschuiven. Hierdoor kan het best gebeuren dat b.v. Een italiaan ook aan een amerikaanse tafel zit, omdat zijn stoel tussen een italiaanse en amerikaanse tafel staat. Dat geeft niet. Behalve voor de puntentelling. Want als je rond één tafel gasten van éénzelfde nationaliteit kan plaatsen, scoor je dubbel zoveel punten.

De punten worden door schijven voorgesteld. Je kan ook een gast naar de bar brengen. Maar de plaatsen hier zijn duur. De eerste vijf plaatsen scoren 1 tot 5 punten, maar de volgende stoelen gaan tot -10 punten! Hoe later je een gast hierheen brengt, hoe meer punten je hiervoor verliest.

Het juiste moment uitkiezen om een "ambetante" gast naar de bar te sturen, is dus heel belangrijk. Je kan ook een multiculturele gast (joker) omwisselen tegen eentje waar je iets meer mee kan doen.
Wie een perfecte tafel kan samenstellen, mag telkens één gastenkaartje minder in de hand houden. Dat is interessant omdat overblijvende kaartjes negatief scoren op het einde van het spel.

Op het einde van een beurt vult de speler zijn handkaarten terug aan tot 5 (of minder). Het spel eindigt zodra de ongeveer 70 stoelen in het café bezet zijn, of als de bar volledig bezet is of als een speler 5 perfecte tafels gevormd heeft of als de vierdelaatste gastenkaart uit de zak genomen is. Wie de meeste punten scoort, wint het spel.

Het spelsysteem is heel eenvoudig en doordacht. Hoe meer mensen je van eenzelfde nationaliteit aan dezelfde tafel kan brengen, hoe meer punten je scoort.
Zoekertjesnummer: m1884440975