Step / scooter met trommelrem (aangepast en verstevigd)

€ 55,00
Ophalen of Verzenden
3133sinds 10 dec. '20, 17:03
Deel via
of

Kenmerken

ConditieGebruikt
TypeGewone step

Beschrijving

Ik was op zoek naar een lichte step met trommelrem die mijn gewicht ( 95kg) aan kon. Zonder motor en batterij want dat vind ik niet veilig en dan heb ik geen beweging. Bovendien moet ik die batterij dan opladen terwijl ik die step niet vaak gebruik.

Een remmetje op het wiel vind ik een slechte oplossing. Die wielen zijn quasi onmiddellijk stuk en toch wou ik veilig en gecontroleerd een bergaf kunnen nemen.

Ik ben dan zelf aan de slag gegaan. Ik heb een e-scooter als basis genomen. De batterij en motor heb ik eraf gehaald. Het frame heb ik herlast. Van flex is geen sprake. Ook de rollementen bollen zeer soepel en de wielgrootte houdt een ideaal midden tussen snelheid, over putjes en takjes bollen en hoogte van de grond.

Ik had die step steeds in de auto liggen om soms van parking naar bestemming te gaan in de stad. Deze kan in snel opplooien en bevestigen aan mijn vrouw haar rolstoel zodra we hem niet meer nodig hebben.

Mechanisch en functioneel is deze step dus prima in orde. En volgens mij onverwoestbaar. Ik had hem immers voor mezelf gemaakt. Niet iedereen zal deze diy aanpak apprecieren maar voor wie dezelfde functionaliteit zoekt, is dit een koopje. De uren en het materiaal die erin gekropen zijn, haal ik er met deze prijs nooit uit. Ik heb er ondertussen een nieuwe kado gekregen, dus deze ligt hier nu een al tijdje. Liever dat iemand anders er plezier aan heeft.

Ik ben 1m74 maar kan ook voor kindere lager gezet worden.
Zoekertjesnummer: m1638893502