Mijn buik vol (9789044638387, Emma Bruns)

€ 7,99
Verzenden
€ 3,50
90sinds 22 apr. '22, 17:34
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw

Beschrijving

Mijn buik vol
Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 9789044638387
Het ligt ons zwaar op de maag. We hebben er de buik van vol en de vlinders vliegen er vrolijk in het rond. Er huizen allerlei organen en als je even pech hebt, moet er vroeg of laat een keer een chirurg aan te pas komen om je buik te genezen. Zachary Cope was zo'n chirurg. Behalve het mes hanteerde hij in zijn leven ook graag de pen. Op virtuoze wijze verwoordde hij de 'no-nonsense'-werkwijze van de chirurg in een aantal ludieke gedichten. De gedichten geven een beeld van de wondere wereld van de buik maar ook van de dilemma's die het vak kent.
In een tijd van computers en ingewikkelde robots zou je haast vergeten dat de parate kennis van de dokter nog steeds erg belangrijk is voor een goede behandeling. Dit kleine boek leert je alles over de galblaas en de blindedarm, en omdat alles rijmt, vergeet je het nooit meer - of je nou dokter bent of niet.

Mijn buik vol is niet alleen een must read voor iedere aanstormende arts. Je hond, je kinderen en zelfs jijzelf als loodgieter, advocaat of minister-president - iedereen heeft een buik. Is het niet de moeite waard daar alvast wat over te lezen, in plaats van te wachten tot je er een keer last van krijgt?

Een buik vol poëzie: lees het vandaag en droom jezelf een dag lang chirurg.

Emma Bruns (1986) is chirurg in opleiding in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Tevens is zij publicist voor onder meer NRC Handelsblad. Als arts werkte ze eerder in Zambia, Bolivia en Nepal. Binnenkort rondt ze haar promotieonderzoek ten aanzien van de optimalisatie van de conditie van kwetsbare ouderen met darmkanker af.

'Mijn buik vol maakt indruk op het snijvlak van poëzie en geneeskunde. Heel knap hoe Emma Bruns dit bestaande werk een tweede leven heeft gegeven.'
Ruben Terlou

'Een must voor iedereen met een buik.'
Carolien Borgers

Gratis verzending bij besteding vanaf 30 euro (daaronder 7,50 euro verzendkosten)
Zeer scherpe prijzen. Ons aanbod is beperkt OP=OP!

Onze boeken zijn nieuw en ongelezen er kan echter een minimale beschadiging aanwezig zijn zoals een klein vouwtje, deukje, knikje etc. Al onze boeken met de conditie als nieuw zijn geschikt om cadeau te geven. Kijk naar de exacte conditie op onze website.

www.boeklin.nl
info@boeklin.nl
WhatsApp: +31(0)6-41130455

Voor meer informatie over dit artikel of direkt bestellen, klik naar webshop op onderstaande knop:
Zoekertjesnummer: a96369938