Probleemgeorienteerd denken in de orthopedie

€ 31,30
Verzenden
€ 4,95
60sinds 22 mar. '22, 07:57
Deel via
of

Beschrijving

Titel: Probleemgeorienteerd denken in de orthopedie
Auteur: G.T. Ensing, B.A.S. Knobben, S.T. Houweling, J.A.N. Verhaar, J.R. van Horn (red.)
ISBN: 9789058980601
Conditie: Als nieuw

Voor de (jonge) dokter zit een patient met klachten waarbij de primaire vraag is wat hem of haar mankeert. Artsen hanteren daarom doorgaans een probleemgeorienteerd denkmodel om een goede diagnose te stellen. Om die reden is vastgesteld dat het geneeskundig curriculum een probleemgeorienteerde invalshoek moest krijgen. Het merkwaardige is dat er nog nauwelijks probleemgeorienteerde leerboeken voorhanden zijn. De PgD-reeks van De Tijdstroom voorziet derhalve in een lacune.
PgD in de Orthopedie wil een basis bieden voor het aanleren en aanscherpen van het probleemgeorienteerde denken in de orthopedische (poli)kliniek dan wel bij veel voorkomende klachten van het steun- en bewegingsapparaat op het spreekuur van de huisarts. Dit zal tot een betere implementatie van de orthopedische leerstof in de klinische praktijk moeten leiden.
Aan de hand van 23 hoofdstukken wordt de lezer gedwongen zich het klinisch redeneren op verschillende orthopedische probleemgebieden eigen te maken. In een vraag- en antwoordopzet wordt een klinisch probleem op systematische wijze uitgediept aan de hand van een gepresenteerde patient. Uitkomsten van anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek leiden tot een diagnose en behandeling. Deze klinisch analyses zijn buitengewoon verhelderend voor studenten, co-assistenten, arts-assistenten en huisartsen.
Drie eerder verschenen boeken in deze reeks hebben snel hun weg gevonden:
* PgD in de interne geneeskunde;
* PgD in de kindergeneeskunde;
* PgD in de gynaecologie, obstetrie en voortplantingsgeneeskunde.
Meer nog dan de andere boeken in de PgD-reeks is dit werk geillustreerd met in totaal zo'n 150 medische tekeningen, (rontgen)foto's en figuren hetgeen logisch is voor deze - letterlijk - dynamische tak van geneeskunde.


De voordelen van kopen bij Boekenbalie:
  • Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, is dezelfde dag verzonden
  • Ruim 300.000 tweedehands boeken op voorraad
  • Alle bestellingen worden stevig verpakt.
  • Alle boeken zijn zorgvuldig met de hand gecontroleerd
  • Gratis verzending vanaf 40 euro of 4 boeken
  • Zoekertjesnummer: a94825771