Handboek psychose 9789461054838

€ 21,05
Verzenden
Verzenden voor € 2,95
50sinds 5 aug. '23, 18:47
Deel via
of

Kenmerken

AuteurMark van der Gaag, Tonnie Staring
ConditieGelezen
Productnummer (ISBN)9789461054838

Beschrijving

BoekenBalie maakt van tweedehands jouw eerste keuze. Met een Trustscore van 4,8 (excellent) en 30 dagen retour garantie maken we dat iedere dag waar.

Titel: Handboek psychose
Auteur: Mark van der Gaag, Tonnie Staring
ISBN: 9789461054838
Conditie: Goed

Handboek psychose is een up-to-date overzicht van psychotische verschijnselen en de behandeling daarvan. Het boek bespreekt de verschillende stadia, van milde, psychose-achtige ervaringen tot ernstige, persisterende psychotische perioden.

Aandacht voor vroegdetectie en vroegbehandeling
De bijdragen zijn van (inter)nationaal toonaangevende auteurs. Zij beschrijven manieren om schizofrenie en psychose te voorkomen, te onderzoeken, de diagnose te stellen en de verschillende fasen op maat te behandelen. Het bestaande behandelspectrum, van onder andere farmacotherapie en cognitieve gedragstherapie, wordt bovendien aangevuld met nieuwe ontwikkelingen en experimentele behandelvormen. Ruime aandacht gaat uit naar vroegdetectie en vroegbehandeling om een eerste psychotische periode af te kunnen wenden.

Voor wie?
Dit boek is een standaardwerk voor psychologen, psychiaters en professionals in de ggz, en voor studenten die daarvoor in opleiding zijn.


Over de auteur(s):
Mark van der Gaag is klinisch psycholoog/psychotherapeut, en bijzonder hoogleraar bij de afdeling Klinische psychologie van de Vrije Universiteit en het EMGO Instituut in Amsterdam. Hij doet onder meer onderzoek naar de preventie en behandeling van psychoses. Tevens is hij werkzaam als hoofd Psychosenonderzoek van Parnassia.

Tonnie Staring is gz-psycholoog in opleiding tot specialist en cognitief gedragstherapeut (VGCt). Hij heeft in nationale en internationale tijdschriften gepubliceerd over onderwerpen zoals cognitieve gedragstherapie, psychose en trauma. Hij geeft les aan verscheidene postacademische instellingen en is bestuurslid bij de sectie Psychose van de VGCt en bij de Stichting Cognitie en Psychose.

Lucia Valmaggia is klinisch psycholoog, werkzaam bij OASIS, onderdeel van de South London and Maudsley NHS Foundation Trust, en hoofddocent Klinische psychologie bij het Institute of Psychiatry, King's College London. Haar onderzoek richt zich op de psychologische behandeling van psychose, vroegsignalering, virtual reality en de link tussen stress en de eerste psychotische symptomen.

Waarom je bij BoekenBalie moet zijn voor al je tweedehands boeken:

  • Bestel je voor 15:00 uur? Dan vliegt het dezelfde dag nog jouw kant op!
  • Meer dan 400.000 tweedehands boeken om uit te kiezen
  • We checken alle boeken eigenhandig
  • Vanaf 40 euro of bij 4 boeken is de verzending op onze rekening
  • 30 dagen retourgarantie


Zoekertjesnummer: a128372021