Foxwell I50TS Bluetooth Auto Uitleesapparaat Portugees

€ 499,95
Verzenden
50sinds 10 jul. '22, 12:49
Deel via
of

Kenmerken

conditionNieuw

Beschrijving
De gloednieuwe Android-scantool i50TS-serie erft dezelfde Foxwell-voordelen op het gebied van diagnosetechnologie voor autostoringen, zoals dekking van meerdere fabrikanten, servicefuncties en nauwkeurige testgegevens, waardoor het de perfecte tool is voor drukke garages of werkplaatsen, die de nieuwste technologie nodig hebben tegen een onklopbare prijs.

___________________________________________


Voertuigidentificatie


In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u de scanner kunt gebruiken om de specificaties van het geteste voertuig te identificeren.


Automatisch lezen


Met automatisch lezen kan een voertuig worden geïdentificeerd door automatisch het voertuigidentificatienummer (VIN) te lezen.


Handmatige invoer


Met handmatige invoer kan een voertuig worden geïdentificeerd door het VIN handmatig in te voeren.
Handmatige selectie


Selecteer het voertuigmerk dat u wilt testen. Er zijn twee manieren om tot de diagnose te komen.

 • Slimme VIN
 • Handmatige selectie

Slimme VIN


Met Slimme VIN kan een voertuig worden geïdentificeerd door automatisch het voertuigidentificatienummer (VIN) te lezen.


Handmatige voertuigselectie


Met Handmatige voertuigselectie identificeert u een voertuig door verschillende selecties te maken op basis van bepaalde VIN-tekens, zoals modeljaar en motortype.
Voertuiggeschiedenis


De Voertuiggeschiedenis houdt de gegevens bij van geteste voertuigen en maakt het opnieuw starten van een diagnose van een voertuig mogelijk zonder de voertuigidentificatie opnieuw in te voeren.
Diagnose


In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u de scanner kunt gebruiken om diagnostische storingscodes te lezen en te wissen, live data-uitlezingen en ECU-informatie over geïnstalleerde controllers te bekijken, speciale functies uit te voeren zoals bediening en codering, en voertuigservices en -onderhoud uit te voeren aan een voertuig.


Voertuigidentificatie


Wanneer u de identificatie van het voertuig hebt voltooid, moet u de regelmodules identificeren die in het voertuig zijn geïnstalleerd. Er zijn twee manieren om de controllers te identificeren die in een auto zijn geïnstalleerd:

 • Snelle scan
 • Besturingsmodules

Snelle scan


Snelle scan voert een automatische systeemtest uit om te bepalen welke regelmodules op het voertuig zijn geïnstalleerd en geeft een overzicht van diagnostische storingscodes (DTC's). Afhankelijk van het aantal regelmodules kan het enkele minuten duren voordat de test is voltooid.


Besturingsmodules


Besturingsmodules toont alle beschikbare controllers van de voertuig fabrikant. De controllers die in het menu worden vermeld, betekenen niet dat ze op het voertuig zijn geïnstalleerd. Het is handig voor technici die bekend zijn met de voertuigspecificaties.
Diagnose


Nadat een systeem is geselecteerd en de scanner communicatie met het voertuig tot stand heeft gebracht, wordt het functiemenu weergegeven. Over het algemeen zijn de menuopties:

 • Foutcode lezen
 • Foutcode wissen
 • Live gegevens
 • ECU-informatie

Foutcode lezen


In het menu foutcode lezen kunt u foutcodes lezen die in de regeleenheid zijn gevonden. Er zijn 3 soorten foutcode statussen:

 • Aanwezig/permanent/huidig
 • In behandeling
 • Geschiedenis
  • Aanwezige/Permanente/Huidige foutcodes: Die zijn opgeslagen in een regelmodule worden gebruikt om de oorzaak van een probleem of problemen met een voertuig te helpen identificeren. Deze foutcodes zijn een bepaald aantal keren voorgekomen en duiden op een probleem dat gerepareerd moet worden.
  • In afwachting van foutcodes: Worden ook wel rijpingscodes genoemd die intermitterende fouten aangeven. Als de storing niet optreedt binnen een bepaald aantal rijcycli (afhankelijk van het voertuig), wordt de foutcode uit het geheugen gewist. Als de fout een bepaald aantal keren optreedt, verandert de foutcode in een DTC en de MIL licht op of knippert.
  • Geschiedenis foutcodes: Worden ook wel eerdere foutcodes genoemd die intermitterende DTC's aangeven die momenteel niet actief zijn. Codegeschiedenis is het aantal motorstarts sinds DTC('s) voor het eerst werden gedetecteerd (om te zien of ze actueel of intermitterend zijn).
 • Freeze Frame: Selecteer een foutcode uit de foutcodelijst en klik op de knop Freeze Frame. Het scherm toont de detailgegevens van het stilstaande beeld, een momentopname van kritieke bedrijfsomstandigheden van het voertuig die automatisch zijn vastgelegd door de boordcomputer op het moment van de DTC-set. Het is een goede functie om te helpen bepalen in welke bedrijfsomstandigheden de storing is veroorzaakt.

Foutcode wissen


Met het menu foutcode wissen kunt u alle huidige en opgeslagen DTC's van een geselecteerde regelmodule wissen. Het wist ook alle tijdelijke ECU-informatie, inclusief stilstaand beeld, dus zorg ervoor dat het geselecteerde systeem volledig wordt gecontroleerd en onderhouden door technici en dat er geen essentiële informatie verloren gaat voordat de foutcodes worden gewist.


Live Data


Met het Live Data-menu kunt u real-time PID-gegevens in tekst- en plotformaten bekijken, goede sensorgegevens leren en deze vergelijken met defecte gegevens en livegegevens opnemen van een geselecteerde elektronische regelmodule van het voertuig. Er zijn twee manieren om de PID-gegevens van de regelmodule te selecteren:

 • Alle gegevens
 • Aangepaste lijst

Alle gegevens


In het menu alle gegevens kunt u alle live PID-gegevens van een geselecteerde regelmodule bekijken.

 • Leermodus: Geeft u de mogelijkheid om goede live sensorgegevenswaarden te leren tijdens inactiviteit, KEKO, acceleratie, vertraging, deellast en zware lading op elk voertuig dat uw winkel binnenkomt en registreert ze voor toekomstige referentie. Klik op de vervolgkeuzelijst linksboven in het scherm om een werkconditie te kiezen om te leren.
 • Vergelijkingsmodus: Als dat voertuig binnenkomt met een probleem, kunt u de defecte sensor- en parametermetingen gemakkelijk vergelijken met de goede metingen, en u wordt gealarmeerd wanneer een defecte sensormeting wordt gedetecteerd.
 • Multigrafieken: Geeft de parameters weer in golfvormgrafieken, waardoor u een 'echt beeld' krijgt van wat er in het voertuig gebeurt. U kunt tot 4 parametergrafieken tegelijk bekijken
 • Grafiek samenvoegen: Voegt meerdere PID-plots samen tot één coördinaat, zodat u gemakkelijk kunt zien hoe ze elkaar beïnvloeden, zodat u de meest uitgebreide en functionele kijk op livegegevens krijgt.

Aangepaste lijst


Met het menu Aangepaste lijst kunt u het aantal PID's op de gegevenslijst minimaliseren en zich concentreren op verdachte of symptoom specifieke gegevensparameters.


Gegevens opnemen


De geven opnemen menu is voor het vastleggen van de lopende gegevens van de huidige regelmodule.
ECU-informatie


Het ECU-informatiescherm toont de identificatiegegevens van de te testen regelmodule, zoals de identificatie van de regelmodule en de codering van de regelmodule.
Data manager


Met het data manager menu kunt u opgeslagen screenshots en testrapporten bekijken, opgenomen live-gegevens en andere opgeslagen bestanden afspelen. De menu-opties zijn:

 • Afbeelding
 • PDF rapport
 • Gegevens afspelen

Afbeelding


De Afbeeldingsoptie leidt naar het scherm voor het bekijken van opgeslagen screenshots. De menu-opties zijn:

 • Diagnostische schermafbeelding
 • Systeemschermafbeelding

PDF rapport


PDF rapport leidt naar het scherm voor beoordeling van de voertuigtestrapporten.


Gegevens afspelen


De optie gegevens afspelen leidt naar het scherm voor het bekijken van opgenomen livegegevens. Het afspelen van een opname is net als het gebruik van de uitleesapparaat op een levend voertuig. Hiermee kunt u livegegevens bekijken in tekst-, grafiek- en grafiek-samenvoegformaten. Afspeelsnelheid en -richting (vooruit of achteruit) kunnen ook worden geregeld.
Klacht indienen


Met deze functie kunnen klanten de klachten of feedback met één aanraking terugsturen naar de Foxwell-server tijdens het diagnostische proces en kunnen diagnostische problemen en bugs sneller en nauwkeuriger worden opgelost.
Onderhoud functies


Dit gedeelte geeft de instructies over de meest voorkomende service- en onderhoudswerkzaamheden.

Beschikbare service- en onderhoudsopties zijn onder meer:

 • Reset olielampje
 • EPB-service
 • Batterijconfiguratie
 • DPF-regeneratie
 • TPS/TBA
 • SAS-kalibratie CVT
 • Uitrusting leren
 • TPMS-programmeerservice
 • Injectorcodering
 • ABS ontluchten
 • Programmeren/startonderbreker

Reset olielampje


Met het menu olie reset kunt u de servicelampen op het instrumentenpaneel resetten. Het service-indicatorsysteem is ontworpen om de bestuurder te waarschuwen wanneer het voertuig een onderhoudsbeurt nodig heeft.

De methoden voor het resetten van de olieservice worden bepaald door het voertuig dat wordt getest. Afhankelijk van het voertuig dat wordt getest, wordt één van de volgende methode weergegeven:

 • Olie reset met één knop: Alleen van toepassing op GM-modellen. Het biedt een snelle en eenvoudige reset van de olieservice met één klik op de knop.
 • Handmatige reset: Bijna alle Aziatische voertuigen en de meeste Amerikaanse en Europese voertuigen hebben een reset van de mechanische olieservice-indicator. De servicetool hoeft niet te communiceren met het voertuig dat wordt getest, maar begeleidt u om de service handmatig uit te voeren door de stappen.
 • Auto reset: Auto reset is een bi-directionele communicatieprocedure die wordt aangestuurd door de servicetool. De servicetool toont u door het proces heen. Een aantal instructies die een reactie vereisen om de weergave voort te zetten, inclusief een optie om opgeslagen foutcodes te wissen zodra het interval is gereset.

Elektronische parkeerrem (EPB)-service


Met het EPB-servicemenu kunt u de service en het onderhoud van remsystemen uitvoeren, inclusief het deactiveren en activeren van het remregelsysteem, het ontluchten van remvloeistof, het openen en sluiten van remblokken en het instellen van de remmen na vervanging van schijf- of remblokken, op voertuigen van meerdere merken waarop elektronische remsystemen zijn gemonteerd.

Typische speciale testopties zijn onder meer:

 • Deactiveren/activeren van SBC/EPB-systemen - Maakt het mogelijk om remmen te deactiveren voor verdere service- of onderhoudswerkzaamheden aan remsystemen of om remmen te activeren wanneer service- of onderhoudswerkzaamheden aan remsystemen zijn voltooid
 • Aanpassing op Audi A8 - Maakt het mogelijk om een nieuwe remblokdikte van de achterremklauwen in te stellen na het vervangen van remschijven en -blokken op Audi A8-modellen.
 • Vervang hydraulische remvloeistof/ontluchtingsremsysteem op Mercedes SBC-voertuigen - Maakt het mogelijk om de remvloeistof/ontluchtingsremsysteem te vervangen.
 • Voer service reset en servicepositie uit op BMWEPB-voertuigen - Hiermee kunnen de CBS-reset en CBS-correctie voor de voorrem en de achterrem worden uitvoeren.
 • Voer activerings-/servicewerkzaamheden uit aan Volvo PBM-voertuigen – Voer de installatie controle uit, trek de parkeerrem aan, laat de parkeerrem los, activeer de servicemodus en verlaat de servicemodus.
 • Geheugen resetten op Toyota EPB-voertuigen – Maakt het mogelijk om het aangeleerde geheugen van de EPB ECU te wissen.
 • Vervanging van de remkabel en vervanging van de elektrische parkeerrem – Maakt het mogelijk om de remkabel veilig te plaatsen of te verwijderen, de spanning van de remkabel af te stellen en de vervanging van de elektrische parkeerrem te kalibreren.
 • Opslaan en schrijven van koppelingspedaalprogrammering op Renault EPB-voertuigen – Hiermee kunt u koppelingspedaalprogrammering opslaan op Renault-voertuigen die zijn uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak. Nadat dit commando is geactiveerd, kan het gereedschap de elektrische parkeerremeenheid "knipperen" met de opgeslagen koppelingsgegevens.
 • Voer de controlefunctie en resetfunctie uit op Opel EPB-voertuigen - Maakt het mogelijk om de parkeerremkabelservice in/uit te schakelen, parkeerremkabels te vervangen en de parkeerremsystemen te kalibreren na de remservice.
 • Sensorkalibratie op Honda EPB-voertuigen - Hiermee kan de huidige uitgangswaarde van elke sensor in de elektrische parkeerrem worden geprogrammeerd.
 • Biedt de procedure voor het opheffen van de parkeerrem en het uitvoeren van kalibratie van de lengteversnellingsmeter op Land Rover EPB-voertuigen - Maakt het mogelijk om de elektronische parkeerrem aan te drijven, zodat deze in de vrijgaverichting vrijkomt en deze vervolgens in de montagepositie of de vergrendelingspositie te brengen. Maakt ook het uitvoeren van longitudinale kalibratie van de acceleratiemeter mogelijk.

Batterij vervangen (BRT)


Met het BRT-menu kunt u een nieuwe batterij laten valideren, fouten van het dashboard wissen en actuele batterijgegevens van het voertuig weergeven, zoals Audi, BMW, Citroen, Peugeot, Seat, Skoda, Volvo, VW en Ford.

 • Sensorkalibratie op Honda EPB-voertuigen - hiermee kunt u de huidige uitgangswaarde van elke sensor programmeren in de elektrische parkeerremeenheid.
 • Voer BRT uit op Citroën/Peugeot-auto's - maak verschillende selecties om uw automodel te bevestigen en voltooi vervolgens het vervangen van de batterij volgens de instructies op het scherm.
 • Voer BRT uit op Audi/VW/Seat/Skoda-auto's - na communicatie met voertuigen zijn er twee opties onder het menu Batterij vervangen: Batterij valideren en gegevens weergeven.
  • Met het menu Batterij valideren kunt u de nieuwe batterij hercoderen naar de ECU van het voertuig en de waarschuwingslampjes op het dashboard uitschakelen. De instructies op het scherm helpen u stap voor stap om de vervanging te voltooien.
  • Met het menu Gegevens weergeven kunt u de batterij-informatie of batterijvervangingsrecords controleren
 • Voer BRT uit op BMW/Volvo-auto's - nadat u verschillende selecties hebt gemaakt om uw voertuigmodel te bevestigen, kunt u Gegevens weergeven, Batterij valideren of Codes wissen selecteren in het functiemenu.

Dieselroetfilter (DPF) regeneratie


In het menu DPF-regeneratie kunt u de DPF-reiniging uitvoeren om de verstopping te verwijderen door de deeltjes die in het DPF-filter zijn opgevangen continu te verbranden. Wanneer een DPF-regeneratiecyclus is voltooid, gaat het DPF-lampje automatisch uit.


Kalibreren gasklephuis (TPS/TBA)


Het is heel gewoon om een klant de winkel binnen te zien komen met een Volkswagen of Audi die gewoon niet goed stationair draait. Een van de mogelijke oorzaken is dat de gasklepstand niet bekend is. Als het bewegingsbereik niet bekend is, heeft de ECU gewoon geen idee waar de gashendel moet worden ingesteld. De ECU moet het volledige bewegingsbereik van de gasklep kennen om de motor goed te kunnen regelen. Met behulp van de gasklepstandsensoren in het gasklephuis leert de ECU de volledige lopende en volledig gesloten standen door verschillende toestanden (stationair, halfgas, WOT), bekend als een gasklephuisuitlijning (NBA).


Kalibratie stuurhoeksensor (SAS)


Met het SAS-kalibratiemenu kunt u de stuurhoeksensor kalibreren, die de huidige stuurwielstand permanent opslaat in de sensor-EEPROM. Bij succesvolle kalibratie van de sensor wordt het storingsgeheugen automatisch gewist.


Continu variabele transmissie (CVT)


Deze functie wordt gebruikt om de compensatiecode te resetten en de ECT te initialiseren nadat een magneetklep of klephuis is vervangen.


Tandwiel herinleren


De krukaspositiesensor leert de bewerkingstolerantie van de krukastanden en slaat deze op in de computer om een nauwkeuriger diagnose van motorstoringen te kunnen stellen. Het diagnoseapparaat detecteert de DTCP1336 'tand niet geleerd'. In dit geval moet u het diagnoseapparaatvoortandleren voor de auto. Nadat het leren van tanden is gelukt, wordt de MIL uitgeschakeld. Nadat de motor-ECU, krukaspositiesensor of krukasvliegwiel is vervangen of de DTC 'tand niet geleerd' aanwezig is, moet het leren van de tanden worden uitgevoerd.


Bandenspanningscontrolesysteem Programmeren


Met het TPMS-servicemenu kunt u de bandensensor-ID's van de voertuig-ECU controleren en TPMS-programmering en reset uitvoeren nadat banden en/of TPM-sensoren zijn vervangen en/of banden zijn verwisseld.


Injectorcodering:


Schrijf de werkelijke code van de injector of herschrijf de code in de ECU naar de injectorcode van de overeenkomstige cilinder om de injectiehoeveelheid van de cilinder nauwkeuriger te regelen of te corrigeren. Nadat de ECU of injector is vervangen, moet de injectorcode van elke cilinder worden bevestigd of opnieuw gecodeerd, zodat de cilinder de injectoren beter kan identificeren om de brandstofinjectie nauwkeurig te regelen.


ABS ontluchten:

astools
Zoekertjesnummer: a100982463