Leema Elements Stereo / Monoblock Power Amp TRADE.INRUIL XLR

€ 1.100,00
Ophalen of Verzenden
2271sinds 22 sep. '22, 16:12
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
LuidsprekersysteemStereo

Beschrijving

PRODUCTOMSCHRIJVING:

Veelzijdige eindversterker. Kleine 'verpakking' maar heel veel powerrrr! Een soort van Danoontje dus.

Retail: 2.000,00

BIJZONDERHEDEN:

We hebben meer uit dezelfde lijn staan, zie foto's en/of andere advertenties.

Het originele verpakkingsmateriaal is aanwezig.

KENMERKEN:

Wij zijn officieel dealer en kunnen alle andere producten en uitvoeringen verzorgen. Ook spullen van vele andere fabrikanten kunnen we vaak naar de shop halen. Vraag gerust! We ruilen in op nieuw én gebruikt.

Sluit een (extra) eindversterker aan als je dit wenst. De pre-out is ook geschikt voor actieve subwoofers.

De versterker is in bridge-mono te zetten. Ook bekend als BTL (bridge-tied load). De beide eindversterkers werken dan als één monoversterker. Je hebt er dan natuurlijk wel twee in bridge-mono nodig om van de grote sprong in vermogen te kunnen genieten.

Voorzien van gebalanceerde mogelijkheden (XLR).

WOORDJE VAN DE FABRIKANT:

De Leema Elements eindversterker is een ongelooflijk veelzijdig ontwerp. Een rij schakelaars aan de achterkant van het apparaat, samen met een interne analoge volumeregeling, zorgen ervoor dat de versterker voor verschillende toepassingen kan worden geconfigureerd.

Het apparaat kan worden gebruikt als een conventionele stereo-eindversterker met een voorversterker, of kan in monoblock-modus worden geschakeld en in veelvouden worden gebruikt voor stereo- of meerkanaalssystemen. Bij gebruik in monoblock-modus wordt het uitgangsvermogen dramatisch verhoogd, wat een ongelooflijke dynamiek en slam biedt in een klein pakket van halve breedte.

De Elements Poweramp kan ook Leema's eigen LIPS-besturingssysteem gebruiken, waardoor het kan worden geïntegreerd met andere Leema-systeemcomponenten. Het kan worden gebruikt om eenvoudig een bestaande Elements geïntegreerde versterker dubbel te versterken of, met behulp van de ingebouwde volumeregeling, stand-alone te gebruiken met een Elements CD-speler of DAC om een ​​kortweg puristisch systeem te produceren zonder overbodige franje.

Dankzij de ingebouwde bedienings- en volumefaciliteiten kunnen stereo- en monoblock-eenheden in hetzelfde systeem worden gemengd zonder problemen met de versterking. Het is bijvoorbeeld mogelijk om geschikte luidsprekers te bi-ampen met behulp van drie units - twee in monoblock-modus die de krachtige basdrivers aansturen en één in stereomodus die de tweeters aansturen.

Deze modulaire aanpak maakt het mogelijk om extra units toe te voegen als de middelen dit toelaten of wanneer er meer vermogen nodig is, waardoor uw investering toekomstbestendig is.

Net als de Elements Integrated-versterker waarop hij is gebaseerd, produceert de Elements Poweramp veel meer subjectief uitgangsvermogen dan de specificaties doen vermoeden. In de monoblock-modus wekt de dynamiek inderdaad de indruk van grenzeloze kracht in verstandig gespecificeerde systemen.

Het ontwerp is ook zeer belastingtolerant en kan belastingen verlagen tot twee ohm in stereomodus en zelfs moeilijke belastingen van vier ohm in overbrugde modus.

Er zijn uitgebreide beveiligingssystemen ingebouwd om de betrouwbaarheid op lange termijn te garanderen. Deze omvatten overspanning, onderspanning, overstroom, te hoge temperatuur en foutdetectie voor luidsprekerbescherming.

Ingangsaansluiting is ongebalanceerd beschikbaar via RCA/Cinch-connectoren en volledig gebalanceerd via XLR-connectoren. Luidsprekeraansluiting is via industriestandaard 4 mm banaanstekkers of afgeschermde banaanstekkers.

SPECIFICATIES:

Stereomodus, beide kanalen aangestuurd:

8 Ohm: 55 watt RMS/ch
4 Ohm: 92 watt RMS/ch
2 Ohm: 160 watt RMS/ch

Minimale belastingsimpedantie 2 Ohm.

Overbrugde modus:

8 ohm: 210 watt RMS
4 ohm: 365 watt RMS

Minimale belastingsimpedantie 4 Ohm.

THD: 0,015%

Ruis: <-105 dB

Frequentierespons: 5 Hz - 100 kHz (+0/-3 dB)

Aantal gebalanceerde ingangen (XLR): 1

Aantal ongebalanceerde ingangen (RCA): 2

Pre-out uitgangen: 1

Thermische bescherming: Ja

LIPS®-systeem: Master of Slave

Afmetingen: 220*340*88mm

Karton: 370*450*210mm

Massa: 10,5 kg

MERKINFO:

Leema Acoustics werd oorspronkelijk opgericht in 1998 als een middel om de fanatieke interesse in audioweergave van zijn twee oprichters, ex-BBC-ingenieurs Lee Taylor en Mallory Nicholls, verder te verkennen. Hun eerste project was gericht op het verleggen van de grenzen van het luidsprekerontwerp, vastbesloten om een ​​miniatuurluidspreker te creëren die een systeem vele malen groter zou kunnen overtreffen. De ontwerpprincipes en wiskundige modellen die destijds beschikbaar waren, waren niet in staat om het product te creëren dat Lee en Mallory voor ogen hadden, dus begonnen ze vier jaar met het intensieve werk, met als hoogtepunt de Xen. Een micromonitor van onovertroffen technische en muzikale uitmuntendheid, Xen was oorspronkelijk alleen beschikbaar voor de professionele audiomarkt. Toen audiofielen zich steeds meer bewust werden van de kwaliteit van Leema-producten, verspreidde de Xen zich naar de binnenlandse markt. Na het succes van hun eerste product, besloten Mallory en Lee om hun expertise te richten op audio-elektronica. Hun eerste product, de Tucana geïntegreerde versterker, werd begin 2006 uitgebracht en won later dat jaar de onderscheidende Hi Fi News-prijs voor versterker van het jaar. Kort daarna werd de Antila CD-speler geïntroduceerd en won bijna onmiddellijk opnieuw de prestigieuze What Hi-Fi? Sound & Vision beste cd-speler award in 2007.

FREAKINFO:

International!
We transport worldwide. We are happy to trade in, please send a message with what you may have. We offer a 12-month full warranty on used audio, and new products will come with full warranty. Payment via PayPal is possible. Read about Freakuence!

Freakuence!
Volgens betrouwbare bron (wijzelf) de leukste audioshop! Passie voor muziek en de spullen die daar voor zorgen. Geen geneuzel, de oren laten bepalen. We hebben héééél véééél audio! Bekijk onze advertentielijst en druk op de 'bewaar-ster' voor je wekelijkse shot aan audio! Maar kijk uit, het virus is hardnekkig. Ja ja, we hebben meer dan 1000 reviews op Marktplaats. En ja ja, ze zien er ook nog eens goed uit. Lees onze onderstaande informatieve uiteenzettingen even door, hoe langdradig ook...

Garantie!
12 maanden garantie op al onze gebruikte producten. We controleren en testen de spullen zodat frustratie uitgesloten is. Op nieuwe spullen hanteren we de garantietermijn van de fabrikant. Ook buiten de garantietermijn helpen wij graag! Wij leveren met factuur, hierop staan je gegevens, de productgegevens, en de garantievoorwaarden.

Sessie!
We zorgen dat een luistersessie leuk en nuttig is. Geen klanten of verkopers die in je nek hijgen, hoe lekker dat ook kan zijn natuurlijk. Ons aanbod is enorm, en we zitten totaal niet vast aan merken, hierdoor kunnen we bijzonder veel laten horen binnen je optische smaak en budget. Daarna de oren laten bepalen, want lezen is leuk maar vergelijken is de enige manier. Dus alles behalve een saaie winkel, enkel een gezonde dosis liefhebberij. Neem gerust eigen muziek mee! (Boybands uitgezonderd).

Openingstijden!
Wij zijn zo goed als de gehele dag aanwezig, maar werken op afspraak, zodat we de tijd kunnen nemen voor iedereen die de moeite neemt om bij ons langs te komen. We zitten aan de A12, en je kunt bij ons boetevrij parkeren op eigen parkeerplaatsen. 19 minuten loopafstand vanaf Woerden NS. We verzorgen ook luistersessies op de zaterdagen en avonduren. Een berichtje sturen is vaak het snelst omdat we de telefoon meestal niet opnemen als er bezoekers zijn. Natuurlijk is een telefoontje wagen geen enkel probleem!

Inruil!
Audio weg doen gaat vaak met pijn in het hart. Misschien dat inruilen verzacht. Stuur gerust merk en type door, plus de optische en technische staat ervan, dan bekijken wij of we een leuke korting kunnen bieden. Helaas moeten wij inruilverzoeken ook afslaan, omdat het niet binnen ons assortiment past, of omdat een bepaalde inruil voor ons niet interessant is op een product vanwege te grote verschillen in leeftijd, prijs of populariteit. Apparatuur afkraken zullen wij nooit doen, laat het dus ook alsjeblieft niet als zodanig voelen!

Teleurstellingen!
Wij ontvangen dagelijks vele berichten, inruilverzoeken, en vragen tot afspraak voor een luistersessie. Er lopen dagelijks aanvragen van meerdere personen tegelijk rondom één product, en deze behandelen we allen zo snel als mogelijk, en lopen dus vaak synchroon. Zolang er géén concrete luisterafspraak, reservering of overeenkomst op afstand is gemaakt, voelen wij ons vrij om met anderen geïnteresseerden over te gaan tot een reservering of akkoord. Andersom geldt dit vanzelfsprekend ook. Ook wij vernemen dagelijks van geïnteresseerden dat de interesse tóch is verdwenen, of dat er nog twijfel is. Geen enkel probleem natuurlijk!

Verzenden!
Hier besteden we veel aandacht aan. Producten worden degelijk verpakt en nog even vertroeteld! Kleine pakketten onder de 30 kilogram verzenden we gratis binnen Nederland en België. Grote speakers en loodzware ruggenbrekers laten we bezorgen tegen meerprijs, of bezorgen we in overleg met onze bus, maar is niet gratis helaas. We gaan bij bezorgen uit van de begane grond.

Advertenties!
Bij het aanmaken van advertenties dient er een 'staat' te worden aangegeven. Wij kiezen standaard voor 'zo goed als nieuw', omdat we alle producten technisch controleren en garantie bieden. 100% onbeschadigd is een unicum bij gebruikte spullen, er is zo goed als altijd wel een veegje, krasje, putje, hapje, vlekje, of anders. We fotograferen beschadigingen zo goed mogelijk. Ook zijn niet altijd alle onderdelen van een product meer aanwezig; zo kan een doos of handleiding missen, of bijvoorbeeld de jumpers van speakers heeft de vorige eigenaar niet bewaard.

Referentie!
Iedereen heeft wel een referentieopname voor het beoordelen van audio, maar wij hebben iets gevonden wat het beoordelen van audio op afstand eindelijk mogelijk gemaakt. We hebben bij alle producten een cassettebandje of een plaat geplaatst op de foto's, klankmatig kom je natuurlijk helemaal nergens achter bij het zien ervan, maar met onze referentietape of referentieplaat is het formaat van het product een heel stuk gemakkelijker te bepalen. Veel kijkplezier!

Filter!
We hebben zoveel advertenties dat je de kluts kwijt kunt raken. Gebruik de Marktplaats-filters om de juiste productgroep te selecteren. Dan hoef je niet naar fantastisch mooie speakers te kijken als je op zoek bent naar een heerlijke versterker. Dat zal toch héél erg zonde van je tijd zijn.

Reserveren!
We reserveren producten niet zomaar. We doen dit alleen na het maken van een concrete afspraak op zeer korte termijn. We zetten advertenties nadien nooit op gereserveerd, omdat we dan contact kunnen houden met geïnteresseerden. Zoals je vast weleens hebt ervaren via Marktplaats, worden afspraken regelmatig afgezegd. Zo ook bij ons. Op deze manier kunnen we vlot door met de ander. Andere geïnteresseerden krijgen enkel antwoord dat ze op een wachtlijst komen.

Inkoop!
Stuur eens door wat je hebt staan. Misschien zetten we het graag in onze shop. We moeten selectief zijn, dus kunnen helaas niet alles kopen wat we krijgen aangeboden. Inkopen bij óns mag je natuurlijk ook gewoon doen, misschien zet je graag iets van onze spullen in je huis.

Luisterruimtes!
We hebben vijf zeer comfortabele luisterruimtes ingericht voor de bezoekers van de shop. De deur gaat dicht, dus leef je uit. Volume laag of hoog, niemand tot last, last van niemand. Iedere ruimte is anders en klinkt anders. Vink ze alle vijf af! :)
Zoekertjesnummer: m1888865043