Aitos LV-306 + EV-903 TRADE.INRUIL Latest version! Sessie?

€ 15.500,00
Ophalen of Verzenden
€ 95,00
3444sinds 23 apr. '22, 16:21
Deel via
of

Kenmerken

TypeVersterker

Beschrijving

PRODUCTOMSCHRIJVING:

Dit behoort tot de allermooiste mogelijkheden van analoge muziekweergave. De enorme muzikaliteit, transparantie en ongekende dynamiek is van ongekende klasse. Bijzonder. Beschikbaar tezamen met de passende voortreffelijke voorversterker. Bezoek de site van Aitos eens voor het lezen van hun bijzondere filosofie. Deze tekst geldt voor zowel de voorversterker als de eindversterkers. De combinatie dus. Niet goedkoop, wel subliem!

Retail: 26.500,00

BIJZONDERHEDEN:

Deze komt van een verzamelaar, die is verhuisd naar een flat, waar zijn grote sets niet tot hun recht komen. Deze Aitos-set is naar zeggen amper tot niet gebruikt. De voorversterker enkele keren (laatste versie!), de mono's enkel tijdens het productieproces. Dit kan natuurlijk iedereen wel zeggen, en om die reden schrijven we het er nooit bij. In dit geval wél. We staan open voor vragen.

We ruilen er graag op in om er iets leuks van te maken. Stuur vooral door wat je eventueel beschikbaar hebt, wij beoordelen dan graag of we in de shop kwijt kunnen.

WOORDJE VAN DE FABRIKANT:

De LV 305, één van de beste lijnversterkers ter wereld?
Deze Aitos buizenversterker zonder compromissen voor CD, DAC, Tuner en Aux weergave is het ultieme bewijs. Deze lijnversterker wordt gekenmerkt door een indrukwekkende muzikaliteit en een fantastische weergave van de kleinste details, de ruimtelijkheid van een ensemble en de akoestische ruimte rond elk instrument met een driedimensionale weergave. Of het nu een solo instrument of de volledige Count Basie Big Band, kamermuziek, het Koninklijk Concertgebouw Orkest op vol vermogen, de Mothers of Invention of Miles Davis is, men heeft het gevoel er bij te zijn.

De LV 305 heeft twee uitgangen per kanaal, bijvoorbeeld voor het aansluiten van twee stereo eindversterkers of vier mono eindversterkers voor bi-amping doeleinden, een subwoofer of een tweede hi-fi set. Een speciaal soft start circuit zorgt voor een lange levensduur van de buizen en beschermt de aangesloten eindversterkers en luidsprekers tijdens het aan- en uitschakelen van de voorversterker.

Tegen de algemene opvatting in zijn wij én onze klanten van mening dat de Aitos lijntrap een verbetering in de geluidskwaliteit onder alle omstandigheden waarborgt. Dus ook een verbetering ten opzichte van de rechtstreekse aansluiting van bijvoorbeeld een CD- speler of DAC op een eindversterker!

De AITOS EV 903 OTL eindversterker is het resultaat van onderzoek, ontwikkeling, vakmanschap en zorgvuldig luisteren naar de muzikale aspecten van de weergave en naar onze klanten. De EV 903 is de meest krachtige versterker in de AITOS familie van audioapparatuur.

Hoewel de EV 803 met haar 90 Watt ongeëvenaard is in haar muzikale kwaliteiten, was er vraag naar een krachtiger versterker met behoud van de hoge kwaliteit om veeleisender luidsprekers met een lage impedantie en gevoeligheid aan te kunnen sturen. De eerste versie van deze versterker was de EV 901. Voortgezet onderzoek en ontwikkeling leidde tot de zeer geavanceerde EV 903, die in 2010 geïntroduceerd is.

Opvallend in deze eindversterker zijn de enorme condensatoren met de grootte van colablikken en de overgedimensioneerde voedingstransformator met speciaal kernmateriaal. Dit geheel geeft de versterker een grote vermogensreserve die bijdraagt aan de enorme dynamiek. De versterker levert een muziekvermogen van 250 Watt mono bij 8 Ω! De EV 903 is daarmee één van de meest krachtige OTL versterkers ter wereld. Niettemin zijn de afmetingen van deze versterkers beperkt gebleven, terwijl ook het stroomverbruik door de gebruikte schakeling ten opzichte van alle overige buizen eindversterkers en OTL eindversterkers verhoudingsgewijs gering is.

Met de uitstekende geluidskwaliteit, waarvoor Aitos beroemd is, kan de EV 903 bijna elke luidspreker aansturen en het volledige spectrum van muziek tot in het kleinste detail onthullen, met het juiste timbre en achtergrondinformatie, resulterend in een geweldige weergave.

Zoals alle Aitos versterkers is de EV 903 ook uitstekend geschikt voor elektrostatische luidsprekers.

SPECIFICATIES:

LV-306

Buizen bezetting 6 low noise buizen en nauwkeurig gepaarde triode buizen op lange levensduur
afgeregeld
Frequentiebereik Line: 0,5 Hz tot 100 kHz - 0,25 dB
0, 1 Hz tot 600 kHz - 3 dB
Vervorming Minder dan 0,0025% (Hoofdzakelijk tweede harmonische vervorming)
Uitgangsspanning Max. 200 Vpp, begrensd op 40 Vpp
Ingangsimpedantie 25 kOhm
Versterkingsfactor 7,7 dB (instelbaar tussen 3 dB en 20 dB)
Uitgangsimpedantie 600 Ohm
Ingangen Cinch - 4 x lijn, 1 x tape-monitor, single ended
Uitgangen Cinch - 2 x Main out, 1 x tape opname, single ended
Netspanning 225 Volt Wisselspanning + / - 5 % 50/60 Hz
Vermogensverbruik 52 Watt (Standby: 0,8 Watt)
Afmetingen Voortrap (B x H x D): 225 mm, 100 mm, 375 mm (+ 80 mm voor de
verbindingskabel tussen de voeding en voortrap)
Voeding (B x H x D): 148 mm, 115 mm, 230 mm (+ 80 mm voor de
verbindingskabel tussen de voeding en voortrap)
Gewicht Voortrap: 3,8 Kg
Netvoeding: 6,5 Kg
Uiterlijk Zwart - Front: zwart acrylglas

EV-903
Technische Details - opgave van de fabrikant - behoudens technische verbeteringen
Principe OTL buizen eindversterker zonder uitgangstransformator
Vermogen 250 Watt aan 10 Ohm
Uitvoering Dual mono ontwerp
Buizen bezetting 6 vermogensbuizen: 3 Dubbeltrioden en 1 Pentode
Transformatoren 2 voedingstransformatoren en een hulptransformator voor de inschakel
automaat
Ingangsimpedantie 270 kOhm
Ingangsgevoeligheid 1,5 Volt (eff)
Dempingsfactor > 100
Signaal/Ruis afstand > 100 dB
Frequentiebereik 3 Hz - 225 kHz -3 dB
Vervorming < 0,25 % @ 1 Watt
Luidsprekeruitgang 6 - 14 Ohm, automatische aanpassing
Ingangen Cinch - 2 x parallel - Tellurium koper (goud opgedampt)
Uitgangen 2 x parallel WBT (goud opgedampt) voor Bi-wiring
Netspanning 225 VAC, +/- 5%. Op verzoek is een andere vaste of selecteerbare spanning
mogelijk tussen 110 and 240 VAC, 50/60 Hz
Vermogensopname Standby: 0 Watt, stationair: 130 Watt, volledige uitsturing: 500 Watt
Zekeringen 3,15A/ 1A/ 2,5 A / 100 mA / 125 mA
Afmetingen 500 mm x 200 mm x 420 mm (BxHxD)
Gewicht 23 Kg per versterker
Uitvoering Zwart - Front: zwart Acrylglas

MERKINFO:

Aitos bestaat al meer dan 30 jaar en komt hartstikke uit Nederland. De eerste eindversterker van Aitos, de EV 801, was de eerste volledig functionele en betrouwbare OTL (Output Transformer Less) versterker op de markt. Deze versterkers zijn bijna onverwoestbaar en schijnen bijna alle maal nog te spelen. Sterker nog... meer dan eens met de originele buizen bezetting! Dat kenmerkt Aitos; kwaliteit, degelijkheid en duurzaamheid. Daarnaast nog één ontwerpdoel... het benaderen van live muziek. Niets meer, niets minder.

FREAKINFO:

International!
We transport worldwide. We are happy to trade in, please send a message with what you may have. We offer a 12-month full warranty on used audio. Payment via PayPal is possible. Read about Freakuence!

Freakuence!
Volgens betrouwbare bron (wijzelf) de leukste audioshop! Passie voor muziek en de spullen die daar voor zorgen. Geen geneuzel, de oren laten bepalen. We hebben héééél véééél audio! Bekijk onze advertentielijst en druk op de 'bewaar-ster' voor je wekelijkse shot aan audio! Maar kijk uit, het virus is hardnekkig. Ja ja, we hebben meer dan 1000 reviews op Marktplaats. En ja ja, ze zien er ook nog eens goed uit. Lees onze onderstaande informatieve uiteenzettingen even door, hoe langdradig ook...

Garantie!
12 maanden garantie op al onze gebruikte producten. We controleren en testen de spullen zodat frustratie uitgesloten is. Op nieuwe spullen hanteren we de garantietermijn van de fabrikant. Ook buiten de garantietermijn helpen wij graag! De spullen die hier gekocht zijn, en defect gaan buiten de garantietermijn, die repareren wij als service, een leven lang, tegen zeer fatsoenlijke bedragen. Je loopt bij ons dus minder financieel risico op de aankoop van een gebruikt product, dan bij de aankoop van nieuw, met alle afschrijving. Wij leveren met factuur, hierop staan je gegevens, de productgegevens, en de garantievoorwaarden.

Sessie!
We zorgen dat een luistersessie leuk en nuttig is. Geen klanten of verkopers die in je nek hijgen, hoe lekker dat ook kan zijn natuurlijk. Ons aanbod is enorm, en we zitten totaal niet vast aan merken, hierdoor kunnen we bijzonder veel laten horen binnen je optische smaak en budget. Daarna de oren laten bepalen, want lezen is leuk maar vergelijken is de enige manier. Dus alles behalve een saaie winkel, enkel een gezonde dosis liefhebberij. Neem gerust eigen muziek mee! (Boybands uitgezonderd).

Openingstijden!
Wij zijn zo goed als de gehele dag aanwezig, maar werken op afspraak, zodat we de tijd kunnen nemen voor iedereen die de moeite neemt om bij ons langs te komen. We zitten aan de A12, en je kunt bij ons boetevrij parkeren op eigen parkeerplaatsen. 19 minuten loopafstand vanaf Woerden NS. We verzorgen ook luistersessies op de zaterdagen en avonduren. Een berichtje sturen is vaak het snelst omdat we de telefoon meestal niet opnemen als er bezoekers zijn. Natuurlijk is een telefoontje wagen geen enkel probleem!

Inruil!
Audio weg doen gaat vaak met pijn in het hart. Misschien dat inruilen verzacht. Stuur gerust merk en type door, plus de optische en technische staat ervan, dan bekijken wij of we een leuke korting kunnen bieden. Helaas moeten wij inruilverzoeken ook afslaan, omdat het niet binnen ons assortiment past, of omdat een bepaalde inruil voor ons niet interessant is op een product vanwege te grote verschillen in leeftijd, prijs of populariteit. Apparatuur afkraken zullen wij nooit doen, laat het dus ook alsjeblieft niet als zodanig voelen!

Teleurstellingen!
Wij ontvangen dagelijks vele berichten, inruilverzoeken, en vragen tot afspraak voor een luistersessie. Er lopen dagelijks aanvragen van meerdere personen tegelijk rondom één product, en deze behandelen we allen zo snel als mogelijk, en lopen dus vaak synchroon. Zolang er géén concrete luisterafspraak, reservering of overeenkomst op afstand is gemaakt, voelen wij ons vrij om met anderen geïnteresseerden over te gaan tot een reservering of akkoord. Andersom geldt dit vanzelfsprekend ook. Ook wij vernemen dagelijks van geïnteresseerden dat de interesse tóch is verdwenen, of dat er nog twijfel is. Geen enkel probleem natuurlijk!

Verzenden!
Hier besteden we veel aandacht aan. Producten worden degelijk verpakt en nog even vertroeteld! Kleine pakketten onder de 30 kilogram verzenden we gratis binnen Nederland en België. Grote speakers en loodzware ruggenbrekers laten we bezorgen tegen meerprijs, of bezorgen we in overleg met onze bus, maar is niet gratis helaas. We gaan bij bezorgen uit van de begane grond.

Advertenties!
Bij het aanmaken van advertenties dient er een 'staat' te worden aangegeven. Wij kiezen standaard voor 'zo goed als nieuw', omdat we alle producten technisch controleren en garantie bieden. 100% onbeschadigd is een unicum bij gebruikte spullen, er is zo goed als altijd wel een veegje, krasje, putje, hapje, vlekje, of anders. We fotograferen beschadigingen zo goed mogelijk. Ook zijn niet altijd alle onderdelen van een product meer aanwezig; zo kan een doos of handleiding missen, of bijvoorbeeld de jumpers van speakers heeft de vorige eigenaar niet bewaard.

Referentie!
Iedereen heeft wel een referentieopname voor het beoordelen van audio, maar wij hebben iets gevonden wat het beoordelen van audio op afstand eindelijk mogelijk gemaakt. We hebben bij alle producten een cassettebandje geplaatst op de foto's, klankmatig kom je natuurlijk helemaal nergens achter bij het zien ervan, maar met onze referentietape is het formaat van het product een heel stuk gemakkelijker te bepalen. Veel kijkplezier!

Filter!
We hebben zoveel advertenties dat je de kluts kwijt kunt raken. Gebruik de Marktplaats-filters om de juiste productgroep te selecteren. Dan hoef je niet naar fantastisch mooie speakers te kijken als je op zoek bent naar een heerlijke versterker. Dat zal toch héél erg zonde van je tijd zijn.

Reserveren!
We reserveren producten niet zomaar. We doen dit alleen na het maken van een concrete afspraak op zeer korte termijn. We zetten advertenties nadien nooit op gereserveerd, omdat we dan contact kunnen houden met geïnteresseerden. Zoals je vast weleens hebt ervaren via Marktplaats, worden afspraken regelmatig afgezegd. Zo ook bij ons. Op deze manier kunnen we vlot door met de ander. Andere geïnteresseerden krijgen enkel antwoord dat ze op een wachtlijst komen.

Inkoop!
Stuur eens door wat je hebt staan. Misschien zetten we het graag in onze shop. We moeten selectief zijn, dus kunnen helaas niet alles kopen wat we krijgen aangeboden. Inkopen bij óns mag je natuurlijk ook gewoon doen, misschien zet je graag iets van onze spullen in je huis.

Luisterruimtes!
We hebben vijf zeer comfortabele luisterruimtes ingericht voor de bezoekers van de shop. De deur gaat dicht, dus leef je uit. Volume laag of hoog, niemand tot last, last van niemand. Iedere ruimte is anders en klinkt anders. Vink ze alle vijf af! :)
Zoekertjesnummer: m1834627992
Populaire zoektermen