Unison Research Triode 25 TRADE.INRUIL DAC + upgrade tubes!

€ 2.475,00
Ophalen of Verzenden
8382sinds 15 feb. '22, 12:48
Deel via
of

Kenmerken

TypeVersterker

Beschrijving

PRODUCTOMSCHRIJVING:

Ja ja, hier gaat'ie goed! Een kleine maar verschrikkelijk muzikale machine. Zorgt voor een muziekspektakel waar we hier heel erg blij van worden. Kom langs voor een demo en deel mee in de vreugde!

BIJZONDERHEDEN:

Inclusief upgrade-buizen van meer dan 300,00. De originele zijn ook beschikbaar.

KENMERKEN:

Wanneer heb je voor het laatst aan iemand gevraagd of je die lekkere cd mag lenen? Niet om te draaien... nee, om even snel op tape te zetten. Voor diegenen die er echt geen genoeg van kunnen krijgen; er zit een tape-out op!

Lekker dreunen! De actieve subwoofer is aan te sluiten op de sub-out. Het uitgangssignaal is variabel, hierdoor blijft het volume van de subwoofer gelijk aan die van de speakers.

WOORDJE VAN DE FABRIKANT:
(Leuk om te lezen, maar blijf kritisch.)

De Italiaanse fabrikant Unison Research markeert het 25-jarig bestaan ​​met een aantal nieuwe producten, zoals de Simply Italy, speciale edities van de S9 buizenversterker Unison ResearchSinfonia en de Performance en nu dus met een hommage aan haar eerste geïntegreerde versterker, de hiernaast getoonde Triode 20.

Een push-pull schakeling toegepast in dit type versterker betekent een hoger vermogen en een hogere efficiëntie, waardoor er minder warmte wordt geproduceerd, de eindbuizen langer meegaan en een aanzienlijke besparing in energiekosten wordt gerealiseerd.
Nog een voordeel is dat er geen statische polarisatie van de uitgangstransformator plaatsvindt, wat kostenbesparend werkt ten opzichte van een single-ended versterker.

Zo op het eerste gezicht heeft deze Triode 25 min of meer de zelfde bezetting zoals je vaker ziet in dit segment, een voorversterker met ECC82- en ECC83-buisjes en een viertal EL34's om de luidsprekers aan te sturen. Dat zijn er twee meer dan bij de inmiddels alom gewaardeerde Simply Italy.

Schakelen
Maar als je nog even verder kijkt zie je een paar eigenschappen die deze versterker zeer interessant maken. De Triode 25 kan met een bovenop gemonteerde schakelaar worden omgeschakeld van Pentode- naar Triode-stand, gewoon tijdens het luisteren. Dat hebben we zelden eerder gezien.

De termen Pentode en Triode verwijzen naar de configuratie waarin de eindversterkerbuizen geschakeld staan. Het schakelen tussen de twee instellingen geeft een duidelijke verandering van het karakter van de Triode 25.

Pentode-stand
In Pentode-stand is het vermogen bijna 50 watt per kanaal, en dat geeft de versterker genoeg kracht om een relatief breed scala aan luidsprekers aan te kunnen sturen. Koppel hem niet aan ongevoelige luidsprekers in een grote ruimte, maar als de weergevers een gevoeligheid hebben van 89dB of hoger kun je met deze versterker in elke gemiddelde huiskamer uit de voeten. In deze configuratie klinkt de Unison Research gecontroleerd, relatief neutraal en mooi gedetailleerd.

De versterker heeft een fraaie balans tussen het vloeiende/muzikale van een buizenversterker en de grip die krachtige transistorversterkers op de muzikale materie kunnen hebben. Die combinatie is ideaal voor muziekliefhebbers die zowel van subtiele kamermuziek houden als van pop en jazz waarvoor veel elektronica ingezet is.

Naar triode
Zet de kleine chromen schakelaar in de Triode stand en je hoort twee dingen gebeuren: het vermogen daalt tot bijna 25 watt per kanaal, waardoor er een fractie van de strakheid van de elektronische bas wordt ingeleverd, en tegelijkertijd wordt de kamermuziek nog verfijnder en tastbaarder.

Kort samengevat: ligt een cellosonate van Vivaldi in de cd-speler (in de schitterende en ruimtelijke opname door Roel Dieltiens op Et cetera hoor je hoe de cellobehuizing af en toe zachtjes kraakt, die nuance geven niet veel versterkers door), zet de versterker dan in de Triode-stand. Gaat In a Time Lapse op Decca erin van Ludovico Einaudi, zet 'm dan in Pentode-stand om direct van die allereerste strakke en diepe bastoon te genieten.

SPECIFICATIES:

Uitgangstrap: push-pull, ultralineair, klasse-AB
Uitgangsvermogen: Ca. 45 watt per kanaal (Pentode-configuratie) Ca. 25 watt per kanaal (Triode-configuratie)
Uitgangsimpedantie: 6 Ohm
Ingangsimpedantie: 47 kOhm / 50 pF
Negatieve feedback: 5 dB of 1,8 dB
Ventiel complement: 2 x ECC83 (12AX7) 1 x ECC82 (12AU7) 4 x EL34 (6CA7)
Stroomverbruik: 300 watt max
Zekeringen: T6.3A van 100V tot 130V T3.15A van 220V tot 250V
Afmetingen: 30 cm x 45 cm x H. 20 cm
Netto gewicht : 20 Kg

FREAKINFO:

International!
We transport worldwide. We are happy to trade in, please send a message with what you may have. We offer a 12-month full warranty on used audio. Payment via PayPal is possible. Read about Freakuence!

Freakuence!
Volgens betrouwbare bron (wijzelf) de leukste audioshop! Passie voor muziek en de spullen die daar voor zorgen. Geen geneuzel, de oren laten bepalen. We hebben héééél véééél audio! Bekijk onze advertentielijst en druk op de 'bewaar-ster' voor je wekelijkse shot aan audio! Maar kijk uit, het virus is hardnekkig. Ja ja, we hebben meer dan 1000 reviews op Marktplaats. En ja ja, ze zien er ook nog eens goed uit. Lees onze onderstaande informatieve uiteenzettingen even door, hoe langdradig ook...

Garantie!
12 maanden garantie op al onze producten. We controleren en testen de spullen zodat frustratie uitgesloten is. Ook buiten de garantietermijn helpen wij graag! De spullen die hier gekocht zijn, en defect gaan buiten de garantietermijn, die repareren wij als service, een leven lang, tegen zeer fatsoenlijke bedragen. Je loopt bij ons dus minder financieel risico op de aankoop van een gebruikt product, dan bij de aankoop van nieuw, met alle afschrijving. Wij leveren met factuur, hierop staan je gegevens, de productgegevens, en de garantievoorwaarden.

Sessie!
We zorgen dat een luistersessie leuk en nuttig is. Geen klanten of verkopers die in je nek hijgen, hoe lekker dat ook kan zijn natuurlijk. Ons aanbod is enorm, en we zitten totaal niet vast aan merken, hierdoor kunnen we bijzonder veel laten horen binnen je optische smaak en budget. Daarna de oren laten bepalen, want lezen is leuk maar vergelijken is de enige manier. Dus alles behalve een saaie winkel, enkel een gezonde dosis liefhebberij. Neem gerust eigen muziek mee! (Boybands uitgezonderd).

Openingstijden!
Wij zijn zo goed als de gehele dag aanwezig, maar werken op afspraak, zodat we de tijd kunnen nemen voor iedereen die de moeite neemt om bij ons langs te komen. We zitten aan de A12, en je kunt bij ons boetevrij parkeren op eigen parkeerplaatsen. 19 minuten loopafstand vanaf Woerden NS. We verzorgen ook luistersessies op de zaterdagen en avonduren. Een berichtje sturen is vaak het snelst omdat we de telefoon meestal niet opnemen als er bezoekers zijn. Natuurlijk is een telefoontje wagen geen enkel probleem!

Inruil!
Audio weg doen gaat vaak met pijn in het hart. Misschien dat inruilen verzacht. Stuur gerust merk en type, plus de optische en technische staat door, dan bekijken wij of we een leuke korting kunnen bieden. Helaas moeten wij inruilverzoeken ook afslaan, omdat het niet binnen ons assortiment past, of omdat een bepaalde inruil voor ons niet interessant is op het een product vanwege te grote verschillen in leeftijd, prijs of populariteit. Apparatuur afkraken zullen wij nooit doen, laat het dus ook alsjeblieft niet als zodanig voelen!

Teleurstellingen!
Wij ontvangen dagelijks vele berichten, inruilverzoeken, en vragen tot afspraak voor een luistersessie. Er lopen dagelijks aanvragen van meerdere personen tegelijk rondom één product, en deze behandelen we allen zo snel als mogelijk, en lopen dus vaak synchroon. Zolang er géén concrete luisterafspraak, reservering of overeenkomst op afstand is gemaakt, voelen wij ons vrij om met anderen geïnteresseerden over te gaan tot een reservering of akkoord. Andersom geldt dit vanzelfsprekend ook. Ook wij vernemen dagelijks van geïnteresseerden dat de interesse tóch is verdwenen, of dat er nog twijfel is. Geen enkel probleem natuurlijk!

Verzenden!
Hier besteden we veel aandacht aan. Producten worden degelijk verpakt en nog even vertroeteld! Kleine pakketten onder de 30 kilogram verzenden we gratis binnen Nederland en België. Grote speakers en loodzware ruggenbrekers laten we bezorgen tegen meerprijs, of bezorgen we in overleg met onze bus, maar is niet gratis helaas. We gaan bij bezorgen uit van de begane grond.

Staat!
Bij het aanmaken van advertenties dient er een 'staat' te worden aangegeven. Wij kiezen standaard voor 'zo goed als nieuw', omdat we alle producten technisch controleren en garantie bieden. 100% onbeschadigd is een unicum bij gebruikte spullen, er is zo goed als altijd wel een veegje, krasje, putje, hapje, vlekje, of anders. We fotograferen beschadigingen zo goed mogelijk. Ook zijn niet altijd alle onderdelen van een product meer aanwezig; zo kan een doos of handleiding missen... of bijvoorbeeld de jumpers van speakers heeft de vorige eigenaar niet bewaard. We zetten alles wat we erbij hebben op de foto's.

Filter!
We hebben zoveel advertenties dat je de kluts kwijt kunt raken. Gebruik de Marktplaats-filters om de juiste productgroep te selecteren. Dan hoef je niet naar fantastisch mooie speakers te kijken als je op zoek bent naar een heerlijke versterker. Dat zal toch héél erg zonde van je tijd zijn.

Reserveren!
We reserveren producten niet zomaar. We doen dit alleen na het maken van een concrete afspraak op zeer korte termijn. We zetten advertenties nadien nooit op gereserveerd, omdat we dan contact kunnen houden met geïnteresseerden. Zoals je vast weleens hebt ervaren via Marktplaats, worden afspraken regelmatig afgezegd. Zo ook bij ons. Op deze manier kunnen we vlot door met de ander. Andere geïnteresseerden krijgen enkel antwoord dat ze op een wachtlijst komen.

Inkoop!
Stuur eens door wat je hebt staan. Misschien zetten we het graag in onze shop. We moeten selectief zijn, dus kunnen helaas niet alles kopen wat we krijgen aangeboden. Inkopen bij óns mag je natuurlijk ook gewoon doen, misschien zet je graag iets van onze spullen in je huis.

Luisterruimtes!
We hebben vijf zeer comfortabele luisterruimtes ingericht voor de bezoekers van de shop. De deur gaat dicht, dus leef je uit. Volume laag of hoog, niemand tot last, last van niemand. Iedere ruimte is anders en klinkt anders. Vink ze alle vijf af! :)
Zoekertjesnummer: m1809992758