Jean-Jacques Foulon - Prachtig groot olieverfschilderij

Bieden
Ophalen
1384sinds 2 jun. '24, 14:14
Deel via
of

Beschrijving

Dit olieverfschilderij op doek (70 x 60 cm) is een van de belangrijkste werken van de Belgische stillevenschilder en illustrator Jean-Jacques Foulon (geboren in Kraainem, Vlaanderen in 1923, overleden in 1980 in Brussel, België).

Tijdens de jaren 1940 studeerde Jean-Jacques Foulon aan de Academie voor Schone Kunsten van Leuven bij Alfred Delaunois (1875-1941), een realistische schilder en leerling van Constantin Meunier.

Foulon schilderde vooral bloemen, landschappen, riviergezichten en zeilboten. Hij deed veel tentoonstellingen in België (Antwerpen, Brussel, Luik), maar ook in de Verenigde Staten (Denver) en Canada (Montreal).

Werken van Jean-Jacques Foulon maken deel uit van vele gerenommeerde kunstcollecties. Zijn schilderijen zijn zeer gewilde verzamelobjecten. Sommige van zijn schilderijen zijn te zien in het museum l'Académie de Beaux-Arts de Louvain.

Zijn werken worden verkocht door galeries in Europa, zoals Galerie Doris in Polen. Sommige van zijn werken worden genoemd in Belgische kunstboeken.

Het schilderij is met de hand gesigneerd en in zeer goede staat.
Zoekertjesnummer: m2121972479