Zeldzame antieke Omaanse Afrikaanse Zanzibar-kist 19e eeuw

€ 2.450,00
Ophalen
2026sinds 23 aug. '22, 16:34
Deel via
of

Beschrijving

Mogelijk Omaanse Afrikaanse Zanzibar-kist met messing gemonteerd.

ZANZIBAR KAST, begin 19e eeuws hardhout en messing gemonteerd met originele rode lakafwerking, oplopend deksel en drie laden.

Zeer zware hout.
Hoogte: 51 cm / Breedte: 51 cm / Lengte: 115 cm / Diepte: 31,5 cm

Ottomaanse bruiloft en fraaie zeldzame Zanzibar kist uit het begin van de 19e eeuw (met latere aanpassingen). Gemaakt van Soedanees teak.

Deze kist is versierd met ingewikkelde patronen gevormd uit koperen noppen en gehamerde en doorboorde koperen platen. Interieur met gegoten messing scharnieren en gemonteerd tot aan de rechterzijde. In de onderste voorkast zijn drie onderste laden gemonteerd. Aan elk uiteinde bevinden zich zware messing handgrepen met vleermuisplaten en de kist rust op drie verwijderbare gevormde poten,
Spiralen en lijnen van messing studs groen met verdigris patina bedekken de dozen als dierenschubben. Behoudt een prachtig oud hout en messing patina. Rijke patinering en zeer goede verhoudingen.

Zanzibar is een semi-autonoom deel van Tanzania in Oost-Afrika. Het bestaat uit de Zanzibar-archipel in de Indische Oceaan, voor de kust van het vasteland, en bestaat uit vele kleine eilanden en twee grote: Unguja (het hoofdeiland, informeel Zanzibar genoemd) en Pemba. De hoofdstad is Zanzibar City, gelegen op het eiland Unguja. Het historische centrum is Stone Town, dat op de werelderfgoedlijst staat.
Zoekertjesnummer: m1877445328