KV Mechelen Match Worn Shirt (Preud'homme)

Bewaar
€ 175,00
264 x bekeken sinds

Kenmerken

Sport:
Voetbal
Conditie:
Gebruikt
Soort:
Kleding
Levering:
Ophalen

Omschrijving

Merk: Uhlsport
Nummer: 1
Sponsor: TeVe Blad
Seizoen: 1987-1988

Wedstrijdgedragen keeperstrui van Michel Preud'homme.

Uniek Verzamelstuk!

In 1986 haalde voorzitter John Cordier Preud'homme, Lei Clijsters, Wim Hofkens, Geert Deferm, Paul De Mesmaeker en Alain De Nil naar KV Mechelen. Onder leiding van trainer Aad de Mos veroverde het team in 1987 de beker. Het was voor Mechelen de eerste trofee in bijna 40 jaar. Een jaar later bereikten De Mos en zijn elftal de finale van de Europacup II. Tegenstander Ajax, de ex-club van De Mos én titelhouder, werd op voorhand uitgeroepen als favoriet, maar verloor uiteindelijk met 1-0. Mede dankzij Preud'homme, want vlak voor affluiten, bij een 1-0 stand, sloeg hij een schot van John Bosman uit de bovenhoek. Mechelen was in enkele jaren uitgegroeid tot een Belgische en zelfs Europese topper. In 1989 won KV Mechelen ook de landstitel en de Europese Supercup.

Preud'homme had een groot aandeel in het succes van Mechelen. De doelman met lange, zwarte krullen mocht in zowel in 1987 als 1989 de Gouden Schoen in ontvangst nemen. Hij werd de vijfde doelman op de erelijst van de prestigieuze voetbalprijs. Bovendien werd hij ook vier keer op rij uitgeroepen tot Keeper van het Jaar. Hij is tot op heden samen met zijn vroegere concurrent Bodart recordhouder van de prijs.

Na het Europees succes van KV Mechelen vertrokken enkele sterkhouders naar het buitenland of naar rechtstreekse concurrent RSC Anderlecht. Preud'homme bleef Malinwa trouw en speelde begin jaren 90 nog twee bekerfinales. Prijzen won Mechelen niet meer. In 1994 vertrok ook Preud'homme, op dat ogenblik wereldkeeper van het jaar, naar het buitenland.

Meld misbruik

De reden voor uw klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat u geen robot bent. U zal onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

  • actief sinds 10 mei 2015
  • Heistopden-Berg (Antwerpen)
  • *****25206
Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.