Cochons Sauteurs

Bewaar
€ 7,00
7 x bekeken sinds

Kenmerken

Speelgoed:
Gezelschapsspellen
Conditie:
Gebruikt
Levering:
Ophalen,
Verzenden

Omschrijving

Een vrolijke, bont gekleurde bende varkentjes doet niets liever dan doorheen de weide te lopen, maar dan op wegen die zo smal zijn, dat ze elkaar enkel maar kunnen inhalen door op of over elkaar te springen.
Deze doos bevat een variabel speelbord opgebouwd uit 8 tweezijdige stukken, 7 verschillend gekleurde houten varkens met 7 gekleurde houten schijfjes (zodat elke speler precies weet met welk kleur hij speelt - een idee dat zou moeten verplicht worden in elk spel), een speciale dobbelsteen met volgende getalwaarden: in het zwart: 1 - 1 - 3 en in het rood: 2 - 3 - 4.
De speler aan beurt dobbelt en verplaatst zijn varken evenveel velden als aangegeven. Het zal meermaals gebeuren dat hierdoor meerdere varkens boven op elkaar terecht komen. Dobbelt iemand een zwarte '1', dan verplaatst deze speler eerst zijn varken en mag dan - indien hij dit wenst - nog eens dobbelen. Ook als iemand een zwarte '3' dobbelt, mag deze speler zelf beslissen of hij nog verder wil spelen. Let wel: in dit geval mag hij dit enkel doen indien hij bij het begin van zijn beurt de laatste positie innam. Een speler neemt de laatste positie in als niemand meer achter hem staat. Het kan daarbij wel voorkomen dat hij samen met andere varkens in een stapel op het laatst bezette veld stond... Zit het varken van de speler aan beurt in een stapel 'gevangen', dan verplaatst deze speler na het dobbelen het eigen varken evenals alle varkens die hoger zitten! Elke speler kan ook één keer het parcours verlengen. Hij neemt na zijn beurt het beginstuk van het parcours en legt het er zoals gewenst aan de andere kant terug aan. Als controle moet deze speler zijn schijf ingeven (deze actie is niet verplicht!).
Winnaar is de speler die zijn varken als eerste voorbij het laatste parcoursveld kan verplaatsen. De laatste dobbelsteenworp moet daarbij niet volledig verbruikt worden.
Rüsselbande is een ongecompliceerd dobbelsteenspel voor kinderen. De zeven bonte varkentjes werden prachtig ontworpen. De auteur - Alex Randolph - heeft niet alleen honderden spellen ontworpen, maar houdt zich ook heel graag bezig met het ontwerpen van speelfiguren. Deze varkentjes passen heel goed op elkaar en geven het spel een grappig element. Het feit dat het parcours tijdens het spel kan verlengd worden, is een spannend element.
Onderscheiding in 2001, Duitsland, Nominiert für das 'Kinderspiel des Jahres' . Het spel is volledig en in goede staat

Meld misbruik

De reden voor uw klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat u geen robot bent. U zal onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.