Arabische volbloed merrie met aanhankelijk karakter

Bewaar
€ 4.000,00
584 x bekeken sinds

Kenmerken

Soort:
Recreatiepaard
Rassen:
Arabier
Geslacht:
merrie

Omschrijving

Tien jarige arabische volbloed merrie te koop. Ze is zeer aanhankelijk in omgang, komt graag bij de mensen staan. Is 1m50 groot en steviger gebouwd. Heeft een zeer mooie bouw en goed beenwerk.
Heeft altijd een 'luxeleventje' gehad, altijd in de wei gestaan met andere paardjes. Recent is ze nu onder het zadel gebracht wat ze prima opneemt! Ze werkt heel graag, heeft een vlot tempo. Ondanks ze eigenlijk goed vooruit gaat is ze met losse teugel te rijden, trekt niet, loopt niet weg met je en is te vertrouwen.
Gaat mee op wandel, loopt graag op kop, maar kan ook een eindje achterblijven. Maakt haar eigenlijk niet druk in het feit dat een paardje wat verder van haar loopt. Geen probleem met verkeer. Moet alleen nog meer kilometers afleggen voor meer ervaring.

In de piste wordt ze gewoon puur recreatief gereden (stap, draf en galop, dus nog niet dressuurmatig), maakt makkelijk haar overgangen.

Verder maakt ze ook een klein sprongetje (zowel in de piste, als in het bos over een boomstam).
Ze is een arabiertje waar eigenlijk nog vele kanten kan mee worden opgegaan. Is nog volledig naar de hand te zetten: lijkt fijn voor dressuur, een sprongetje, wandelingen, endurance, grondwerk, zou ook een mooi stevig damespaardje voor onder een westernzadel...

Aangezien ze nog maar een korte carrière heeft onder het zadel, zijn we dus opzoek naar een baasje die ervaring heeft. Ze is zeker niet moeilijk om te rijden, maar is vlot!
Ze is ook prima te rijden als ze hengstig is. Het is soms wel eens een 'merrietje' qua karakter, niet extreem, maar soms kan ze wel eens gevoelig zijn. Maar als je rustig bent en haar vertrouwen geeft, merk je het snel aan haar. Het is een arabier dat zich heel snel hecht aan een iemand en die persoon dan ook in alles vertrouwt.

Deze arabische volbloed merrie beschikt over volle stamboekorigine (BAPS papieren). Haar moeder is een kleindochter van Menes.
Heeft nooit een veulen gegeven, maar is door de dierenarts onderzocht geweest en baarmoeder ed zag er normaal uit, dus zou geen problemen mogen geven.

Ze werd op regelmatige basis ontwormd. Gebit is recent nagekeken en zag er goed uit. Gaat makkelijk mee op verplaatsing, zowel alleen als met een paard naast haar.

Dierenartskeuring mag zeker gedaan worden.

Mensen die serieuze interesse hebben mogen zeker kennis met haar komen maken. Ze vertrekt enkel naar een fijn ambitieus plaatsje! Graag een mailtje sturen.

Meld misbruik

De reden voor uw klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat u geen robot bent. U zal onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.