Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Waarvoor dient een graafmachine?

Een graafmachine, een grondverzetmachine of een excavateur is een bouwwerktuig of een machine om graafwerk mee te verrichten. Een graafmachine dient dus voor het losmaken, optillen en verplaatsen van aarde, stenen of andere materialen.

Wat zijn de voordelen van een minigraafmachine?

Minigraafmachines zijn 'kleine' graafmachines. Ze verzetten bergen werk, ze zijn makkelijk te besturen, wendbaar, compact en dus ideaal voor graafwerken in krappe ruimtes of op kleine werven. De besturing gebeurt met een joystick. En meestal heb je een ruime keuze aan aanbouwdelen. Je kan een minigraafmachine vaak gewoon vervoeren in een remorque.

Welke soorten graafmachines zijn er?

Er zijn verschillende types graafmachines zoals minigravers of zwaardere graafmachines op rupsen of op banden. Ook bobcats, dumpers en knikladers behoren tot de ruime groep van graafmachines. Caterpillar,Kubota, Hitachi en Takeuchi zijn bekende merken graafmachines.

Waar kan ik een graafmachine huren?

Als je eenmalig een (mini)graafmachine nodig hebt, is het waarschijnlijk voordeliger om gewoon een graafmachine te huren. De prijs wordt meestal berekend afhankelijk van het type en het aantal dagen.

Waar kan ik een graafmachine verkopen?

Als je een graafmachine wil verkopen, is het altijd een goed idee om een zoekertje te plaatsen op 2dehands in de categorie Kranen en Graafmachines. Je vindt er ook andere bouwmachines zoals kranen, wielladers of hijswerktuigen.