Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat is een flipperkast?

Een flipperkast, een flipper of een pinball is een speelautomaat die je vaak in cafes en lunaparken ziet. Na het inwerpen van munten of jetons kan je een spel spelen waarbij je een of meerdere balletje(s) zo lang mogelijk in het speelveld houdt. Je beweegt 2 mechanismen (flippers) via drukknoppen aan de zijkant van de machine.

Waar kan ik een flipperkast kopen?

Je kan een flipperkast vinden via gespecialiseerde websites of op beurzen voor verzamelaars. Maar ook op 2dehands in de categorie Flipperkasten staan er regelmatig interessante aanbiedingen. Als je op zoek bent naar een specifieke flipper, een populaire fabrikant zoals Bally of naar bepaalde onderdelen, kan je altijd je zoekopdracht bewaren.

Welke flipperkasten zijn populair?

Flipperkasten zijn altijd populair geweest: ze zorgen voor uren vermaak. Elke kast heeft een uniek thema. Vaak is het spel gebaseerd op een film of een serie. Verzamelaars kijken uit naar flipperkasten zoals The Addams Family (de beste flipperkast aller tijden!), Indiana Jones: The Pinball Adventure, Medieval Madness of The Twilight Zone.

Hoe groot is een flipperkast?

Een flipper is standaard 140 cm (l) x 193 cm (h) x 56 cm (b). Als je een flipperkast wil vervoeren, kan je de kopkast neerklappen op het speelveld. De totale hoogte is dan 75 cm.

Welke soorten flipperkasten zijn er?

Er zijn 3 soorten flipperkasten: mechanisch, elektro-mechanisch (EM) en Solid State (SS) met elektronica en fancy microprocessors. Kasten van merken als Williams, Sega, Gottlieb of Data East zijn echte verzamelobjecten geworden. Stern is de enig overgebleven grote fabrikant van flipperkasten