Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Wat is een tweede verblijf?

Een tweede verblijf is een privewoning die niet het hoofdverblijf is van de eigenaar of huurder, maar die wel op elk moment door hem bewoond kan worden. Een tweede verblijf kan zowel een weekendhuisje in de natuur, een chalet in de Ardennen, een appartement aan de kust of elke andere vaste woongelegenheid inclusief de met chalets gelijkgestelde caravans, die al dan niet ingeschreven zijn in de kadastrale legger.

Wat zijn de voordelen van een buitenverblijf?

Een buitenverblijf is vaak een interessante belegging waar je jarenlang plezier van hebt. Zoek een huis te koop of chalet te koop op een plaats waar je zelf graag komt en kies bij voorkeur een streek of stad die toeristen aanspreekt. In het hoogseizoen kan je de woning eventueel verhuren om (een deel van) de kosten te dekken.

Betaal ik belastingen op mijn buitenverblijf?

Ja, als gelukkige eigenaar van een tweede verblijf betaal je jaarlijks belastingen. Je betaalt sowieso onroerende voorheffing. De meeste steden en gemeenten heffen een belasting op tweede verblijven. En last but not least wordt je vakantiewoning ook belast via de personenbelasting. De regels verschillen voor een buitenverblijf in België of in het buitenland.

Hoe vind ik huurders voor mijn tweede verblijf?

Als je je buitenverblijf of vakantiewoning wil verhuren, kan dat op verschillende manieren. Veel mensen zoeken online naar een chalet in de Ardennen, een landhuis of een appartement aan zee. Een zoekertje plaatsen op 2dehands in de categorie Vakantiehuizen België garandeert je alvast een groot bereik.

Waar koop ik mijn ideale buitenverblijf?

Kijk zeker eens op 2dehands in de categorie Buitenverblijven te koop. Je vindt er elke dag honderden zoekertjes. Van appartementen tot charmante chalets. Van een perceel met vijver tot zelfs een tiny house. Wie weet staat het tweede verblijf van je dromen daar op jou te wachten!