Hoeve te koop in natuurpark in Andalusië

Bewaar
€ 95.000,00
2515 x bekeken sinds

Kenmerken

Regio:
Spanje
Stad of wijk:
Natuurpark
Oppervlakte:
140 m²
Perceeloppervlakte:
11.389 m²
Soort woning:
Landhuis
Aantal slaapkamers:
4

Omschrijving

Prachtig gelegen hoeve in Andalusisch natuurpark op 1150 m hoogte. (Parque Natural Sierras de Cazorla , Segura y las Villas). Dit natuurpark is 2100 km2 groot.
Het huis is niet met de wagen bereikbaar, deze parkeren we bij buren en dalen dan ongeveer 20 min te voet verder langs een idyllisch bospad tot bij de hoeve. Het transport van zwaardere materialen doen we met een paard. (lenen we van een buur, in ruil voor het laten grazen in onze groene oase)
Het terrein is 11389 m2 groot en volledig omheind met wildgaas. Het grootste deel van de tuin is door terrasbouw bruikbaar voor landbouw. Een bergriviertje doorkruist de tuin en voorbij het huis is er een waterval. Er zijn 2 waterbronnen die het hele jaar door kristalhelder drinkwater geven . Er is drinkbaar stromend water in huis .
In de keuken is een nieuwe geiser geplaatst voor warm water. Er is een buitendouche en binnendouche met emmer.
Er zijn enkele zonnepanelen(ongeveer 250Wp), een gel- batterij en led lampjes op 12V. Er is een converter geïnstalleerd naar 220V. Er is netwerkbereik voor de GSM, internet connectie kan dus via 3G of satelliet. Verwarmen gebeurt met een houtkachel. Olijfhout kan men zeer goedkoop bekomen in de omgeving of gratis als men de lokale boeren helpt met de olijfsnoei. Vlakbij het zijterras is er een chloorloos frame zwembad.(dit wordt gevoed door het riviertje)
Er zijn talrijke vijgenbomen, kerselaars, een 10-tal amandelbomen, notelaars, perelaars, druivelaars een granaatappelboom en een moerbeiboom. De flora en fauna is uitzonderlijk divers. Er groeit op het terrein en in het park massaal veel thijm en rozemarijn die eventueel kan gedistilleerd worden.
De constellatie van de tuin is eigenlijk al een natuurlijk permacultuur ontwerp op zich.
Voor de renovatie van het huis zijn uitsluitend ecologische materialen gebruikt. Er is een hoekappartement waar 2 mensen kunnen logeren, dit is met aparte ingang, kitchenette en slaapruimte. Dit gedeelte kan eventueel apart verhuurd worden. Momenteel logeert hier een jonge man die het huis en tuin onderhoud. Het woongedeelte aan de zuidkant is ongeveer 4m X 16m. Boven zijn er 3 slaapruimtes. Er is een biofuton matras aanwezig (2m x 2m) en twee natuurlatex matrassen (0,8m x 2m).
De herdershoeve was vroeger een tweewoonst, een binnenmuur hebben we uitgebroken zodat er beneden nu één grote leefruimte is gecreëerd naast de keuken. De 3 tussenvloeren zijn volledig vernieuwd. Aan de zuidkant is een grote schuifdeur geplaatst van 2m op 2m om extra licht in huis te brengen. Aan de noordkant is een grote schuur. Deze kan gerestaureerd worden tot een extra grote leefruimte. Er is een droog composttoilet.
Er is een schooltje voor lager onderwijs op 2 km, het betreft ervaringsgericht onderwijs in een multinationale groep. De dorpen waar we ons bevoorraden zijn Cazorla of Villacarillo op 35 km afstand.
Er is voldoende ruimte om dit project in groep aan te vatten.
Graag enkel weloverwogen reacties !
Minimumprijs : 95.000 €

Foto's:
https://photos.google.com/share/AF1QipPiohH2lelIW9FG_AVyVXyOJP0ZvRrzF7Kxf-EO4oWN1w4VFsLe7G10RuiqNSIKUw?key=RVgxNlJGN0lFVTAtaHpuMUlESDBRdVBfcFFBdFp3

Meld misbruik

De reden voor uw klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat u geen robot bent. U zal onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

  • actief sinds 5 december 2007
  • Puurs (Antwerpen)
Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.