Leuke gerenoveerde klassiek Hongaarse boerderij!

Bewaar
€ 24.500,00
201 x bekeken sinds

Kenmerken

Regio:
Hongarije
Stad of wijk:
Zabar
Oppervlakte:
95 m²
Perceeloppervlakte:
2.850 m²
Soort woning:
Boerderij
Aantal kamers:
3
Aantal slaapkamers:
1
Website:
www.thuis-in-hongarije-makelaardij.nl

Omschrijving

Leuke gerenoveerde klassiek Hongaarse boerderij!

In het uiterste noorden van Hongarije ( grens met Slowakije ) ligt het dorp Zabar. In het dorp zijn nog enkele basisvoorzieningen aanwezig zoals enkele supermarktjes,buurtwinkels en een kroeg. Het dorp ligt in een prachtige heuvelachtige omgeving waar men nog veel wilde dieren tegenkomt. Men loopt zo een bos in met een doorsnede van maar liefst 30 km. Ideaal voor wandelaars,fietser en jagers maar ook voor de echte rustzoekers! 

In de omgeving zijn veelal kleine dorpen maar de prachtige stad Eger ( de barokstad van Hongarije genoemd) ligt maar op 35 km en is binnen 45 minuten te bereiken. De stad Salgótarján ligt op ongeveer 25 km en is ook binnen 45 minuten te bereiken. Uiteraard zijn er diverse thermaalbaden/zwembaden in de nabije omgeving. Rust,ruime,natuur maar wel met de grote stad binnen handbereik.

De boerderij,opgetrokken uit leem, heeft een woonoppervlakte van 70 m2 en er is een woonkamer,keuken,slaapkamer en een badkamer met toilet. De extra zomerkeuken/serre van 25 m2 kan makkelijk bij de woning getrokken worden als men dat zou willen waardoor het woonoppervlak meteen 95 m2 wordt. Op het geheel omheinde perceel van 2850 m2 staat nog een klein bijgebouw van ongeveer 10 m2,geschikt voor opslag. Er is ook een ruime kelder aanwezig van 20 m2. 

Het interessante is dat de woning ietwat op een helling is gebouwd en men een mooi uitzicht heeft. In de afgelopen jaren is de boerderij geheel gerenoveerd en is in een goede en direct bewoonbare staat. Nieuwe elektra en waterleidingen,nieuw dak,nieuwe boiler,nieuwe carport en een overdekt terras. Er is vanuit de poort een mooi voetpad aangelegd naar de woning toe. Op het perceel zijn diverse terrassen aangelegd met schaduw van de bomen.

Instap klaar,gerenoveerd en van al het moderne comfort voorzien en dat in een prachtige heuvelachtige omgeving!

Elektra,water en gas is aanwezig en de afwatering loopt via het riool. Als verwarming zijn er gasconvectoren. Internet en tv aansluiting zijn mogelijk!

LET OP: De woning wordt gemeubileerd verkocht!

Prijs : 7.350.000 HUF K.K. ( ongeveer € 24.500,- ) Kosten Koper.

Zabar is een plaats (község) en gemeente in het Hongaarse comitaat Nógrád. Zabar telt 574 inwoners (2002).

Nógrád is een comitaat (megye) in het noorden van Hongarije. Het is in omvang het op een na kleinste van het land. Het comitaat telde in 2001 175.297 inwoners. De hoofdstad is de voormalige mijnwerkersstad Salgótarján. Andere grotere plaatsen zijn Balassagyarmat, dat tot 1950 de hoofdstad was, Rétság en Pásztó. Het comitaat ligt zo'n zestig tot honderd kilometer ten noordoosten van Boedapest. Het is onderverdeeld in de districten Balassagyarmat, Bátonyterenye, Pásztó, Rétság, Salgótarján en Szécsény.

Nógrád bestaat voornamelijk uit heuvelland en laag bergland. De hoogste top, in het in het oosten gelegen Mátragebergte, is de Piszkés met 946 meter. De Cserhát, met toppen rond de 500 meter, vormt het centrale deel van de provincie. De Börzsöny in het westen is met toppen boven de 900 meter weer hoger. In het noorden grenst Nógrád aan Slowakije, met als grensrivier de Ipoly.

Nógrád is een zeer landelijk comitaat met vooral kleine dorpen. In Hollókő, een dorp dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is de traditionele leefwijze nog goed te zien.

Van oorsprong is een deel van de bevolking van Nógrád Slowaaks. De naam van het comitaat stamt ook af van het Slavische Novi Grad (nieuwe burcht). Onder de oudere generatie zijn nog mensen die van huis uit Slowaaks spraken. Een deel van de dorpen heeft zowel een Hongaarse als een Slowaakse naam en hier en daar zijn Slowaakse opschriften. Op scholen wordt Slowaaks soms als tweede taal onderricht. Nógrád is ook het woongebied van de Palócen, een aparte bevolkingsgroep die vooral bekend is vanwege zijn fraaie borduurwerk en ander handwerk. In Balassagyarmat is een Palóc-museum.

Meld misbruik

De reden voor uw klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat u geen robot bent. U zal onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.