399.000 € - Orne - Longere met gite, zwembad en sauna

Bewaar
€ 399.000,00
1334 x bekeken sinds

Kenmerken

Regio:
Frankrijk
Stad of wijk:
Bellême
Oppervlakte:
525 m²
Perceeloppervlakte:
3.600 m²
Soort woning:
Boerderij
Aantal kamers:
12
Aantal slaapkamers:
7

Omschrijving

399.000 € - Orne - Longere met gite, zwembad en sauna

In het prachtige natuurgebied Le Perche gelegen aan een van de uitlopers van een klein dorp (155 inwoners), karakteristieke landelijke woning met bijgebouwen, geheel gebouwd en verbouwd in Normandische stijl op een ruim, vlak perceel van 3600 m2. Deze voormalige boerderij is omgeven door weilanden waarin afwisselend paarden of koeien staan. Geen gewasteelt, dus ook geen pesticiden. Deze boerderij is door ons ruim 10 jaar gebruikt als woonhuis, cursuslocatie voor allerlei creatieve zomergroepen, chambre d’hôte/gîte en om samen te zijn met familie en vrienden. In de loop der jaren hebben we veel verbeteringen aangebracht in vrijwel alle gebouwen om onderhoud te plegen of om het meer comfortabel te maken. Er kwamen meer badkamers, slaapkamers, alles werd verfraaid, ruimer, moderner, makkelijker te reinigen en netter. Door cursisten werd vaak gezegd: dit object heeft de charme van een boerderij, met het comfort van een goed hotel. De ruime tuin kan ’s zomers ook plaats bieden aan 3-4 kampeerders.
Omgeving: Bellême
Type woning: Longere
Constructie: Vrijstaand
Bouwjaar: Ca. 1800
Grondopp.: 3600 m2
Woonopp.
Hoofdwoning:
Gite: 450 m2
75 m2
Kamers: Totaal:12
Woonkamers: 2
Slaapkamers: 7
Badkamers: 4
Toiletten: 6

Algemene toeristische kenmerken
- Hoofdwoning
450 m2, 1 livings, eetkeuken, bijkeuken, 6 sl.kamers,
atelier, 3 badkamers + toilet, 1 aparte toilet,
chambrette, voorraadkamer, zolder.
- 1 Gîte (2 pers)
75 m2, 1 living, keuken, 1 sl.kamer, badkamer,
en dubbele garage
Zwembad doorsnede van 4 m x 1.20 m diep
Alle inboedel voor groepen tot 12 personen is inbegrepen bij de vraagprijs
De website voor de verhuur is inbegrepen in de verkoopprijs
Indeling hoofdwoning:
Begane grond
De woning is ruim bemeten (totale 450 m2 oppervlakte) en heeft een living (50 m2), een entree/bijkeuken (10 m2), eetkeuken (30 m2), een licht atelier (50 m2) met openslaande deuren en een schuifpui naar de cour, werkplaats (28 m2), houtopslag (18 m2), koele voorraadkamer (18 m2), badkamer met toilet(7 m2), aparte toilet (2,5 m2) en slaapkamer (12 m2) nu gebruikt als inloop kledingkamer. In de woonkamer is een toegang naar het geheel betegelde terras van 50 m2, gelegen op het Z-W.

Eerste Etage
Op de eerste etage bevinden zich aan een lange brede hal (32 m2) met toog 5 slaapkamers (gemiddeld 15 m2 elk), twee badkamers (14 m2 totaal) met allebei toilet, een chambrette (14 m2) en een grote open leefruimte van 36 m2. Bovenop de eerste etage bevindt zich een ruime bergzolder dat via een luik bereikbaar is (30 m2).
Aan de andere kop van het woonhuis is een ruimte – zeer goed te verbouwen tot extra gîte, want met eigen opgang - van 65 m2. Elektra, water reeds aanwezig. Dit wordt nu gebruikt als bergruimte.
Groepsaccommodatie: deze woning is óók instapklaar voor het ontvangen van groepen, alle inboedel voor groepen tot 12 personen is inbegrepen bij de vraagprijs.
________________________________________

Bijgebouwen
Gîte, een instapklaar vakantiehuis van 75 m2 met een living van 40 m2 en op de eerste etage een grote slaapkamer en badkamer, geheel ingericht voor twee personen. De gîte is doorgaans 16 weken per jaar verhuurd met een vaste omzet van € 8000-€ 9000 per jaar. Naast de gîte bevindt zich een overdekte dubbele garage van 45 m2. Boven deze garage zijn eenvoudig twee slaapkamers te bouwen, waarmee de gîte aanmerkelijk vergroot kan worden.

Twee stallen (in één gebouw van 100 m2), waarvan er een voor de helft als grange verbouwd is. De grange is een comfortabele, overdekte buitenruimte tegenover het vaste zwembad op het Z-W gelegen.
De stallen worden momenteel gebruikt voor houtopslag en werkruimte/gereedschapsruimte.
Er is water en elektriciteit in de stallen.

________________________________________
Sauna
In de tuin bevindt zich een Finse, houten barrelsauna (vorm van een grote ton) van 4 m lang, doorsnede is 2.20 m.
Er staat een houtgestookte saunakachel in (met een hekje eromheen) en er kunnen 4 personen gebruik van maken. Ook is er een buitendouche om af te spoelen. Naast de ingang van de sauna zijn twee zitjes, over het veld uitkijkend. De verlichting in de sauna gaat via een zonnepaneel.

Zwembad
In 2017 hebben we een achthoekig vast zwembad in de tuin geplaatst met tegels/gras eromheen. In de nacht sluiten we het af met een oprolbaar zomerdek. Het heeft een doorsnede van 4 meter en het is 1.20 m diep en is gelegen naast de grange, de overdekte buitenruimte. Het pomphuisje staat verscholen achter de stal met daarin de verversingspomp en een tijdklok, die het water in de zomer ververst op goedkope stroomuren. In de winter sluiten we het zwembad af met een winterdek.
Tuin (3.100 m2)

Meld misbruik

De reden voor uw klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat u geen robot bent. U zal onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.