Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Bestelauto's Volkswagen Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen lichte vracht 

Volkswagen is een geduchte speler op de automarkt, ook wanneer het aankomt op bestelwagens. In 2004 bracht de Duitse autofabrikant de Volkswagen Caddy lichte vracht op de markt en hij is een van de populairste modellen voor bedrijven, ondernemers én particulieren. In 2019 was hij zelfs leider in zijn segment. Eind 2020 komt de vijfde en meest uitgeruste generatie op de markt. Hij komt als tweezit of driezit, maar je kan ook vijf personen vervoeren met de Caddy Combi en met de Caddy Life zelfs zeven personen. Voor ruigere parcours en een hogere zit kan je dan weer de Volkswagen Amarok lichte vracht overwegen. De Volkswagen Caddy moet het in zijn segment opnemen tegen onder andere de Opel Combo, de Peugeot Partner en de Ford Transit Connect.

Veiligheid

De Volkswagen Caddy kreeg in 2015 vier sterren van Euro NCAP (New Car Assessment Programme). De standaard veiligheidsuitrusting bij de Caddy is beter uitgerust dan bij vele concurrenten. Volkswagen wil een echte partner zijn van ondernemers en biedt nu standaard Front Assist-technologie, waarbij de afstand tot obstakels vooraan het voertuig wordt gedetecteerd. Emergency City Braking kan dan weer effectief de remmen activeren bij lage snelheid om een botsing te voorkomen of om de impact te verminderen. Standaard krijg je twee airbags, een voor de bestuurder en een voor de medepassagier en optioneel zijn vier bijkomende airbags mogelijk. Verder bestaan ook de volgende veiligheidsuitrustingen:

  • Adaptive Cruise Control, waarmee je aan een vaste snelheid rijdt en afstand houdt van de auto voor je
  • Driver Alert, dat de bestuurder waarschuwt indien hij een rijstijl hanteert die op vermoeidheid duidt
  • Hulp bij het wegrijden op een helling

Kenmerken

De Volkswagen Caddy is verkrijgbaar met zowel een diesel- als een benzinemotor. De recentere modellen behalen allemaal de Euro 6 emissiestandaarden waardoor je zonder zorgen de steden in mag. De dieselmotor komt met een 2.0 TDI-motor en het vermogen varieert van 75 tot 122 pk. Daarenboven hebben nieuwere modellen twee SCR-katalysatoren die zorgen voor een verlaagde uitstoot. Zo heeft Volkswagen de nieuwe Caddy tot 12 procent zuiniger gemaakt dan de oudere modellen. De benzinemotoren hebben een vermogen van 1.0 en 1.4 liter. De basismodellen van beide motoren hebben enkel voorwielaandrijving, maar andere modellen kunnen optioneel met vierwielaandrijving worden uitgerust. Voor echt ecologisch rijden opteer je voor een motor die op aardgas rijdt. De Volkswagen Caddy heeft de volgende kenmerken:

Comfort

Volkswagen zet in op comfort en details. Aangenaam rijden doe je in de AGR Ergocomfort-stoelen, die zeer in de smaak vallen bij wie veel in de auto zit. Met de led-interieurverlichting en neerklapbare passagiersstoel met tafelfunctie vul je moeiteloos je papieren in. De laadruimte is standaard toegankelijk via de deuren achteraan en een schuifdeur, een tweede schuifdeur is optioneel. Het laadvolume is 3,2 of 4,2 m³ en de auto kan tot 857 kg vervoeren. Er is geen optie om het dak te verhogen. Hierdoor biedt de Volkswagen niet de grootste ruimte in zijn segment. Het is daarentegen wel heel aangenaam en geluidloos rijden, ook met een lege laadruimte. Comfortuitrustingen bij de Volkswagen Caddy zijn:

  • Infotainmentsysteem met tactiel scherm tot 10 inch
  • Elektrische ramen
  • Airconditioning vanaf de versie Caddy Trendline