Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Chrysler

.
Informatie

Chrysler

Walter P. Chrysler ging in 1920 de samenwerking aan met 3 spoorwegingenieurs. Hun plan was een nieuwe, revolutionaire wagen ontwikkelen. De vier heren waren het unaniem eens: Chrysler moest luxewagens betaalbaar maken én voorzien van innovatieve snufjes. Hun eerste project straalde meteen deze visie uit. Walter Chrysler parkeert in 1924 zijn Chrysler Six in de foyer van het New Yorkse Commodore hotel, voornamelijk bezocht door journalisten en beleggers. Hij trekt daarmee zoveel aandacht dat de Six in datzelfde jaar nog in productie gaat en meer dan 30.000 keer verkocht wordt. De Chrysler Six was de eerste wagen met als standaard vier hydraulisch-aangedreven remmen.

Chrysler Airflow en het Floating-Power-System

De volgende decennia blijven Walter P. en zijn team uitpakken met technische vernuftigheden. In 1931 ontwikkelt Chrysler het Floating-Power-System. Hierbij worden motor en chassis van elkaar gescheiden en daardoor het rijden trillingvrij gemaakt. Ook het Airflow-model uit 1934 was voor zijn tijd buitengewoon. De auto werd volledig ontworpen in een windtunnel, maar werd door de economische crisis slecht ontvangen door de koper. Tenslotte was Chrysler eind jaren '30 de eerste die een gebogen voorruit uit één stuk introduceerde.

Walter P. stier op 18 augustus 1940, net voor het volgende succesmodel, de Chrysler Windsor. De Windsor was verkrijgbaar met een korte en lange wielbasis als sedan, coupé of cabriolet. De goede ontvangst van de wagen, gaf Chrysler vrij spel om verder te experimenteren. De sedan kreeg op die manier zitplaatsen voor tot wel 8 personen.

Niet te veel, maar wel voldoende

De laatste jaren bekijkt Chrysler technische vooruitgang vooral vanuit het luxe-perspectief. Details in het bijzonder. De Chrysler 300 biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om bekerhouders te verwarmen of te koelen naargelang wat je aan het drinken bent. De 300 is een populair model dat zowel sportief als serieus toont. De standaard motor is een 3.6 liter V6 met 300 pk. Indien dit niet genoeg is, kan je ook in een sterkere V8 vinden.

Voor grote families heeft Chrysler de Pacifica ter beschikking. Het is een nieuwere versie van de vroegere Chrysler Voyager. De ruime, multi-functionele wagen scoort ook goede punten als het gaat om verbruik, zoals het een gezinswagen betaamt. De bestgekende sportwagen op de markt is de Chrysler Crossfire. Dankzij de vele gedeelde componenten met de Mercedes-Benz SLK, weet je zeker dat je met deze wagen kwaliteit in huis haalt.

Wachten op nieuwe Chrysler modellen

In 2019 staat er een redesign van de Chrysler 300 op het menu. Verder is er sprake van een voorwielaangedreven Chrysler en een facelift voor de Pacifica met 4 x 4 aandrijving en een elektrische motor. Nieuwe modellen laten op zich wachten. Chrysler en Lancia zijn namelijk onder één dak gaan wonen en in Europa zullen toekomstige projecten waarschijnlijk onder de tweede naam gelanceerd worden. Maar hopelijk zullen we kunnen blijven genieten van de wonderbaarlijke uitvindingen van de Amerikaanse tak.

Voor grote gezinnen heeft het bedrijf de Chrysler Pacifica