Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Touareg Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Touareg


  • Grote luxueuze SUV van VW
  • Gelanceerd in 2002
  • Altijd met vierwielaandrijving
  • Technisch verwant aan Porsche Cayenne en Audi Q7
  • Eerste generatie ook met erg grote en krachtige motoren

Volkswagen lanceerde de Touareg in 2002. Een grote luxueuze SUV die voor VW in een opvallend hoge prijsklasse viel. Maar hij paste destijds in de vlucht naar een hoger segment van het merk. Daar hoorde ook de grote limousine Phaeton bij. Die werd een flop, maar de Touareg sloeg wel aan. De structuur werd ook ingezet voor de bouw van de Porsche Cayenne en Audi Q7 dus de ontwikkelingskosten waar mooi gespreid en de Touareg vond voor zichzelf een aardige niche. De auto kon immers uitpakken met een groot comfort, maar ook met een erg hoog sleepgewicht terwijl opties zelfs voor een erg respectabel terreingedrag zorgden. De naam is afkomstig van een Noord-Afrikaanse nomadenstam.

Gekke motoren

VW leverde de eerste generatie van z’n grote SUV met een erg breed motorenpalet. Zescilinders, achtcilinder, maar ook een tiencilinder diesel (met 5-liter inhoud, 313pk en 750Nm trekkracht) en een heuse V12. Die motoren zorgden voor uitzonderlijke prestaties, maar ze zijn uiteraard dorstiger en onderhoudsintensiever dan meer bescheiden krachtbronnen. En ook dat bood VW aan. Je kan ook voor een 2,5l diesel met 175pk kiezen.

Facelift in 2007

In 2007 werd de Touareg onder het mes geduwd voor een kleine facelift. De motoren werden verbeterd naast enkele esthetische aanpassingen. Maar weinig mensen vonden het model immers mooi.

Tweede generatie

De tweede generatie van het model was nauwelijks groter (+4cm lengte), maar moet het stellen met minder motoren. En het palet werd algemeen meer bescheiden. Wie een benzine wou moest het doen met een 3,6l V6. In ons land zoals steeds een absolute zeldzaamheid. Een diesel ligt het model beter en daar bood de nieuwe Touareg twee vermogensversies van een 3-liter V6 Diesel aan. Met 204 of 240pk, maar in ons land vind je ook een specifieke Belgische variant met 211pk.

Alternatieven voor de Volkswagen Touareg

De Volkswagen Touareg is geen goedkope auto, maar wie ernaar op zoek is, kan zichzelf niettemin van een groot aantal alternatieven bedienen. Wanneer de stijl belangrijk is, kan een BMW X5, Mercedes M-Klasse, Porsche Cayenne of Audi Q7 ook overwogen worden. Wie echter ook veel belang hecht aan de terreincapaciteiten of het sleepgewicht, kan bijvoorbeeld ook uitkijken naar een Land Rover of Range Rover. Een Discovery bijvoorbeeld.

Een occasie VW Touareg kopen

Voor € 7.000 vind je al Touareg op 2dehands.be. En een opgefrist exemplaar van de eerste generatie maakt je zo’n € 11.000 armer. Aan de andere kant van het spectrum vinden we exemplaren van € 60.000 en meer. Die zijn nieuw of nagenoeg nieuw. Het is weinig verrassend dat benzines zo goed als onvindbaar zijn.