Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Scirocco Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Scirocco


  • Sportieve compacte driedeurs van Volkswagen
  • Gebaseerd op Golf-platform
  • Gegeerde klassieker
  • Net als Bora en Jetta genoemd naar een wind

Begin jaren zeventig vond Volkswagen zichzelf opnieuw uit. Het moest wel. Het had grof geld verdiend aan de productie van miljoenen en miljoenen Kevertjes, maar die auto was tegen die tijd toch echt verouderd. Het zette daarom een plan op om z’n gamma grondig uit te breiden met moderne producten. Op enkele jaren tijd werden de eerst de Golf en Passat geïntroduceerd. En daarnaast - of ertussen zo u wil - kwam een sportief ogende tweedeurs. Een beetje om de Karmann-Ghia (met Kever-genen) op te vangen, maar met een ander concept. Ook de Karmann was dan verouderd.

De Scirocco dankt z’n naam aan de heten westenwind die van de Sahara richting Middellandse Zee waait. Het is die wind die in onze contreien voor zandregen zorgt. De eerste generatie kwam in 1974 en was van de hand van de Italiaanse topdesigner Giugiaro, die ook de Golf deed. De eerste Scirocco stond tot 1981 in de catalogus terwijl de tweede tot 1988 bleef. Toen volgde de Corrado het model op.

De eerste Scirocco was er alleen met viercilinders met minimaal 70 en maximaal 110pk. Groter dan een 1.6 was er niet. De tweede generatie kreeg een 1.8 en was tot 140pk sterk.

Een nieuw hoofdstuk

In 2008 stofte VW de naam nog eens af. En net als weleer is de Scirocco van het nieuwe millennium gebaseerd op de Golf. De meeste motorvarianten worden daarvan overgenomen in een koetswerk dat door design-grootmeester Walter de Silva is vormgegeven. De Scirocco heeft nu meer vermogen dan ooit tevoren. De R-uitvoering heeft en 2-liter viercilinder benzinemotor met wel 265pk aan boord.

Alternatieven voor de VW Scirocco

De Scirocco valt in het segment van de Coupé’s op basis van een C-segmenter. Bij vele merken gaat het daarbij louter om een aangepaste versie met eenzelfde koetswerk. Een Astra driedeurs of Mégane met dat aantal deuren, spreekt daar dezelfde niche aan als deze Scirocco.

Een occasie VW Scirocco zoeken

Oldtimers van het type Volkswagen Scirocco zijn nauwelijks te vinden en exemplaren die wél te koop worden aangeboden zijn vanzelfsprekend relatief duur. Een Scirocco van na de herintroductie zijn op 2dehands.be dan weer te vinden vanaf € 10.000. Het benzine-aanbod heeft het overwicht maar de marge is klein. De meeste auto’s zijn voorzien van een handbak, maar er staan ook steevast een handvol Scirocco’s met automaat te koop.