Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Beetle Kever Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen New Beetle


  • Retro-auto op basis van de Golf
  • Lijnenspel geïnspireerd door VW Kever
  • Ruim motorenpalet
  • Ook beschikbaar als Cabrio
  • Opgevolgd in 2011 door de Volkswagen Beetle
  • Gebaseerd op studiemodel uit 1994

Volkswagen heeft de heersende retrotrend grotendeels links laten liggen, maar niet helemaal. Het introduceerde in 1994 al een concept car die het potentieel van een moderne Kever-interpretatie onderzocht. En op die concept car werd enthousiast gereageerd. De lijnen van de iconische VW waren goed vertaald en dat kon het publiek wel smaken. En dus werd door VW beslist om tot serieproductie over te gaan. Maar er was een probleem. Want die voorgestelde New Beetle was eigenlijk te compact om op een deftige manier op een bestaand platform te passen.

Het antwoord van Volkswagen werd gepresenteerd in 1998. Het was een New Beetle die op z’n bolle vormen na maar weinig gemeen had met het origineel. De Duitsers hadden het concept opgeblazen tot het op het onderstel van de Golf paste. Iets waar vooral de centimeterbeluste Amerikanen geen moeite mee hadden. Die markt was dan ook van meet af aan de belangrijkste voor het model.

Aan de binnenzijde pakte Volkswagen ook origineel uit. Het vaasje naast het stuur is beroemd en opvallend veel New Beetle-eigenaren maken er effectief gebruik van. Meer wellicht dan er de achterbank en de koffer gebruiken. Beiden zijn eerder aan de krappe kant. In 2003 introduceerde VW een cabrioversie van de New Beetle, met een stoffen vouwdak dat net als weleer bovenop de koffer kwam te liggen. Een leuke auto, waarin je kan genieten van mooi weer, maar waarvan weinig mensen ooit hebben gezegd dat hij begeesterend rijdt.

Onder de kap vonden we de motoren van de Golf IV die destijds leverbaar was. Het begon al bij een 1.4 benzine met 75pk en ging in z’n meest extreme vorm zelfs tot een 224pk sterke VR6 van 3,2l. De populaire diesel was de 1.9 TDI in verschillende vermogensversies. De minst krachtige hield er 90pk achter de hand.

In 2011 werd de New Beetle afgelost, maar toen liet Volkswagen het toevoegsel ‘New’ vallen. New New Beetle klinkt immers nogal raar.

Alternatieven voor de VW New Beetle

Je kan naast zo’n Beetle een hele hoop kanten op. Je zou een VW Golf kunnen aanvoeren als een uitstekend alternatief, omdat hij technisch identiek is en z’n praktische eigenschappen veel beter zijn. Maar wie voor een Beetle kiest, doet dat vooral omwille van z’n vormgeving. En dan werpen een Mini of Fiat 500 zich eerder op als concurrenten. Die zijn echter weer wat compacter.

Een occasie VW New Beetle kopen

Zoek je een occasie New Beetle, dan ben jij bij 2dehands.be in elk geval aan het goede adres. Het aanbod is er erg uitgebreid en dit zowel in diesel- als benzineversies. Heel wat mensen hebben behoorlijk wat kilometers afgemaald met hun New Beetle. Je vind zo’n auto’s al voor € 4.000 en minder, maar je verifieert best wel de onderhoudsstaat. Cabrio’s kan je naar hartelust uitkiezen vanaf € 8.000. Ook de tweede generatie ‘Beetle’ is al makkelijk te vinden. Vanaf pakweg € 15.000.