Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Lupo Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Lupo


  • Gelanceerd in 1998
  • Ultrazuinige Lupo 3L
  • Technisch gelijk aan Seat Arosa
  • Opgevolgd door Volkswagen Fox

Volkswagen introduceerde kleine driedeurs Lupo in 1998. Z’n naam betekent Wolf in het Italiaans. En dat is weer een verwijzing naar Wolfsburg, waar het hoofdkantoor van Volkswagen gevestigd is. Het was een vlot gelijnd model met sympathiek ogende koplampen en een loodrechte achterkant met grote achterlichten. Een verkoopssucces was hij niet en dat had wellicht heel wat te maken met z’n forse prijs en bescheiden buitenmaten.

Basismodel was de Volkswagen Lupo 1.0. Deze werd aangedreven door een 1,0-liter viercilinder benzinemotor met een vermogen van 50 pk. Via een 1,4-liter benzinemotor in verschillende vermogensvarianten liep het motorenaanbod op naar het topmodel, de Volkswagen Lupo GTI. Dit bommetje had de beschikking over een 125 pk sterke 1,6-litermotor. Dankzij een gewicht van 975 kilogram was deze Lupo in staat om in 8,5 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Zijn topsnelheid bedroeg 205 km/u.

Van een heel andere orde was de zogenaamde drieliter Lupo die het merk in 1999 introduceerde. Deze Volkswagen Lupo 1.2 TDI 3L (61 pk) werd al snel zo genoemd vanwege zijn gemiddelde brandstofverbruik van slechts 3,0 l/100 km. Om dit te bereiken had Volkswagen de door een driecilinder dieselmotor aangedreven auto voorzien van brandstofbesparende maatregelen als extra smalle banden en een gesloten grille. Die versie was echter nog duurder, onder meer door het gebruik van wat exotische metaalsoorten om het gewicht te beperken. Andere dieselmotoren waren een 1.7 SDI (60 pk) en een 1.4 TDI (75 pk).

Alternatieven voor de Volkswagen Lupo

De meeste merken hebben een alternatief voor de Volkswagen Lupo in de catalogus. Dat gaat van een Kia Picanto tot meer voor de hand liggende modellen als een Opel Agila, Peugeot 107, Citroën C2 of een Renault Twingo.

Een occasie Volkswagen Lupo kopen

Echt veel Lupo’s zijn er niet verkocht, maar je vindt op 2dehands.be niettemin een ruim aanbod. De auto’s hebben overigens een goede reputatie. Het gaat er niet vaak mis mee. En ze zijn inmiddels aantrekkelijk geprijsd. Een exemplaar van meer dan € 4.000 is een regelrechte uitzondering.