Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Golf Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Golf


  • Meest verkochte auto in België 

  • Al zeven generaties, sinds 1974 

  • Populair bij particulier en in fleet 

  • Constant en groot aanbod jonge tweedehandswagens 

  • Rijdt op benzine, diesel, gas en bestaat als elektrische auto

*
De eerste populaire hatchback*

Toen Volkswagen in 1974 met de Golf op de markt kwam, werd het segment van de compacte wagens nog gedomineerd door de sedan. Auto’s met een vaste achterruit en een duidelijk uitgesproken koffer. Hatchbacks (drie- of vijfdeursversies) bestonden al, maar ze waren nog niet doorgebroken. En toch koos de VW-directie voor een versie met een grote kofferklep en daarin verwerkte achterruit. Een gok. En dat om de Volkswagen Kever, die al in 1938 klaar was, naar het rijk van de tweedehandswagen te verwijzen. Het verschil met zijn voorganger was groot. De motor lag vooraan in plaats van achteraan en de aandrijving geschiedde op de voorwielen. De Golf was dus gedurfd, maar hij werd snel in het hart van de Europese consument gesloten. Z’n koetswerkklasse (eigenlijk het C-segment of M1-segment) wordt niet voor niets het Golf- segment genoemd.

*
Alternatieven voor de Volkswagen Golf*

Het segment van de compacte middenklasse is decennia lang het populairste autosegment in Europa geweest. Pas de jongste tijd verkopen de iets compactere wagens (zoals de Volkswagen Polo) net iets beter. De grote verkoopvolumes zogen ook een hele hoop andere constructeurs in het segment. Bijna elk zichzelf respecterend automerk biedt een model in deze klasse aan. De populairste zijn de Opel Astra, Peugeot 308, Ford Focus, Citroën C4, Renault Megane, Hyundai i30, BMW 1-Reeks, Mercedes A-Klasse, Mazda 3, Toyota Auris en Nissan Pulsar. 
Volkswagen Golf I,

Gegeerde oldtimer


Volkswagen tekende de eerste Golf (1974 - 1983) niet zelf. Het deed daarvoor beroep op het Italiaanse stijlhuis Bertone, dat de opdracht in de schoot wierp van de beroemde ontwerper Giorgetto Giugiaro. Die tekende bijvoorbeeld ook de De Lorean uit de Back to the Future-films. Bij Volkswagen was hij ook verantwoordelijk voor de Passat (1973), Scirocco (1974) en Polo (1975). Het is echter de Golf I die bij VW de grootste ogen gooide en inmiddels is uitgegroeid tot een gegeerde oldtimer hier op 2dehands.be, vooral in een originele staat.

Volkswagen innoveerde op vele vlakken, onder meer door de introductie van een dieselmotor en - later - de komst van de eerste GTI. 
Volkswagen Golf II 
Na de eerste Golf (die intern Typ 17 heet) werd de Golf II voorgesteld (Typ 1G). Die bleef in productie tot 1992 en verzamelde eveneens een schare fans. Onlangs werd een Golf II GTI, ooit ingezet door de Belgische rijkswacht, in originele staat geveild voor meer dan hij nieuw ooit gekost had. En ook de prijzen van minder blitse varianten beginnen de hoogte in te gaan. 


Een tweedehandse VW Golf?

De Golf heeft een reputatie voor degelijkheid, betrouwbaarheid en een veilig, voorspelbaar weggedrag. Die geldt overigens zowat alle generaties. Bovendien is het gamma breed. Dieselversies met vijf deuren en een handgeschakelde versnellingsbak zijn in ons land verreweg het populairst, maar het aanbod bestaat net zo goed uit benzines, driedeurversies (die wat sportiever aandoen, ook al zijn ze technisch identiek) en versie met een automaat. De GTI wisselt op 2dehands.be steevast snel van eigenaar. De dieselversies van de Golf hebben de reputatie zuinige, betrouwbare en degelijke occasies te zijn. De bouwkwaliteit van de Golf is hoog en vooral vroege diesels lieten soms hallucinante kilometerstanden optekenen.

Liever een break of een monovolume?

De jongste jaren breidde Volkswagen het smakenpalet van de Golf verder uit. Tegenwoordig omvat het gamma ook een Golf Break (of Variant) voor wie op zoek is naar meer kofferruimte. Die doet het vanzelfsprekend goed als leasewagen. Wie eerder op zoek was naar meer leefruimte, werd dan weer getrakteerd op de Golf Plus. Die is recent herdoopt tot Golf Sportsvan, maar behield zijn monovolume-kenmerken. Er is zelfs een ruige Golf Alltrack, gebaseerd op de break.

Het VW Golf-aanbod: voor elk wat wils

Volkswagen biedt de Golf tegenwoordig aan met een erg breed aanbod aandrijfopties. De motoren leveren vanaf 85 tot wel 300pk. Met voor- of vierwielaandrijving, met een handbak of een automaat met dubbele koppeling (gekend om z’n snelle reactietijd en quasi onvoelbare schakelovergangen) en de Bluemotion-dieselversies kennen in België een grote populariteit. Die gebruiken onder meer een start-stop-systeem, betere aërodynamica en banden met lage rolweerstand om een verbruik te realiseren dat bij de laagste in z’n segment hoort. Al vanaf 3,2l/ 100km. Nog meer alternatieven zijn er in de vorm van een versie op aardgas, een hybride Golf GTE en zelfs een geheel elektrische e-Golf.