Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Golf Plus Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Golf Plus


  • compacte monovolume op basis van de Golf
  • Gelanceerd in 2005
  • Facelift in 2009
  • Slechts één generatie
  • Technisch identiek aan gewone Golf

Volkswagen lanceerde de Golf Plus in 2005. Een model om mee in te spelen op de trend naar almaar meer monovolumes en modelvarianten in het C-segment. Ja, hetzelfde segment als waar de Touran in speelt, maar net een tikkeltje lager gepositioneerd. Het gaat om nuances.

Het voornaamste verschil tussen de Golf Plus en de Golf V die als basis diende is z’n hogere koetswerk. Hij wordt daarom ook wel eens een Golf met een waterhoofd genoemd. Er is een beetje extra ruimte ten opzichte van de gewone vijfdeurs, maar mirakels moet je niet verwachten. Uiteindelijk lijkt wat meer knieruimte voor de achterste passagiers samen met een hogere zithouding de voornaamste reden tot aanschaf te zijn.

Aan de buitenzijde heeft VW nog behoorlijk veel moeite gedaan om het Golf DNA-wat te verdoezelen. Zo zijn kop- en staartlichten merkbaar anders. Achteraan kreeg de ‘Plus’ zelfs al LEDs toen de Golf daar alleen nog maar van kon dromen.

De Volkswagen Golf Plus was leverbaar met een reeks viercilinder benzine- en dieselmotoren. Niets exotisch. Het aanbod benzinemotoren loopt van een 1,4-litermotor met 75 pk tot een 2.0 TFSI met 150 pk. Op dieselgebied start het aanbod met een 90 pk sterke 1,9-liter TDI-motor om door te lopen tot een 2.0 TDI met 140 pk. Alle motoren komen in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. Op de basisversies (de 1,4-liter benzinemotor en de 1.9 TDI met 90 pk) na, waren alle motoren tevens leverbaar met een automaat.

Facelift in 2009

In 2009 kreeg de Golf Plus een opfrisbeurt. Een facelift volgens het boekje, met vooral detailwijzigingen nieuwe kleurtjes en stoffen. Aan de buitenzijde zijn dakrails vanaf dan standaard en er zijn andere koplampen.

CrossGolf

Samen met de facelift introduceerde Volkswagen een tweede modelvariant: de CrossGolf. Die heeft een hogere bodemvrijheid en door SUVs geïnspireerde koetswerkaankleding. Avontuurlijke auto’s zijn een trend en VW probeerde zo een graantje mee te pikken.

Alternatieven voor de Golf Plus

Het is bepaald druk in het segment van de compacte crossovers en SUVs. Je kan kijken naar een Opel Mokka, een Peugeot 2008, Citroën Aircross, een Suzuki SX4 S-Cross en de lijst gaat nog wel even door. De meeste volumemerken hebben een product dat in de buurt komt. Ook Volkswagen overigens, waar je best ook eens kijkt naar de Touran.

Een occasie Golf Plus kopen

In vergelijking met de gewone Golf ging de Golf Plus slechts sporadisch eens over de toonbank. Maar de Golf is dan ook België’s populairste auto. Een lang verhaal kort gemaakt: je vindt desondanks toch nog een ruim aanbod op 2dehands.be, met prijzen van € 5.000 tot € 15.000. Diesels maken het gros van het aanbod uit.