Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Bora Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Bora

De Volkswagen Bora is de vierde generatie van de Volkswagen Jetta en was vooral geliefd in de Verenigde Staten vanwege de grote kofferruimte. In Europa was de Volkswagen Golf dan weer populairder, maar er zijn veel goede redenen om voor een Volkswagen Bora te kiezen. Ten eerste is er natuurlijk de ruimere koffer, maar een tweedehands Volkswagen Bora is vaak ook goedkoper dan een tweedehands Volkswagen Golf. Bovendien wordt het ontwerp geprezen als goed doordacht en praktisch. Qua rijplezier staat de VW Bora misschien niet op de eerste plaats, maar je krijgt wel betrouwbare prestaties. Als je op zoek bent naar een wagen die niet veel plaats inneemt, maar toch praktisch genoeg is voor gezinnen, zullen de Skoda Octavia, de Subaru Impreza en de Ford Fiësta je misschien ook interesseren.

Veiligheid

Omdat er door Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) geen officiële crashtesten werden uitgevoerd voor de Volkswagen Bora, is er geen eenduidige veiligheidsrating voor deze wagen. De Volkswagen Jetta A5, de opvolger van de Volkswagen Bora, kreeg een veiligheidsscore van vijf sterren op vijf van Euro NCAP. Eigenaren van deze wagen zeggen dat het chassis zeer stabiel en responsief is. Ook het 4Motion-systeem, voor vierwielaandrijving, komt de veiligheid ten goede. Over het algemeen is het dus vrij zeker dat de Volkswagen Bora een veilige auto is. De Volkswagen Bora 2005 beschikt over deze veiligheidsfeatures:

  • Twee airbags vooraan, één aan de chauffeurs- en één aan de passagierskant
  • ABS (antiblokkeersysteem als je hard op de rempedaal duwt)
  • Een verstelbare stuurkolom

Kenmerken

De Volkswagen Bora is beschikbaar in verschillende trims, dus je kunt de versie kiezen die het beste overeenkomt met je noden en wensen. Bij de SE- en de Sport-trim krijg je bijvoorbeeld vergrendeling op afstand en grotere wielen. Het precieze brandstofverbruik is afhankelijk van de motor, de wielaandrijving en verschillende andere omstandigheden, maar de Volkswagen Bora 1.6 heeft bijvoorbeeld degelijke brandstofefficiëntie. Bij de aankoop van een tweedehands Volkswagen Bora is het belangrijk om de elektrische componenten na te kijken, omdat deze een van de onderdelen zijn die het vaakst voor problemen zorgen. De Volkswagen Bora 2002 heeft:

  • Twee exterieurtypes, namelijk een vierdeurs-sedan en een vijfdeurs-estate
  • Voorwielaandrijving of vierwielaandrijving (ook wel als 4Motion aangeduid)
  • Onder andere een 2.0-liter I4-benzinemotor, 2.3-liter V5-benzinemotor en 1.9-liter I4-dieselmotor
  • Handgeschakelde transmissie met vier of vijf versnellingen of automatische transmissie met vier, vijf of zes versnellingen

Comfort

De Volkswagen Bora is kleiner dan veel moderne wagens, maar over het algemeen zullen passagiers hier weinig van merken. De zetels zijn comfortabel, maar als je iets meer ondersteuning wilt, zullen de sportstoelen van de Sport-trim je vast bekoren. Gezinnen zullen de ruime koffer van 453 liter goed kunnen gebruiken. Bovendien zorgen de wijde voorruit en lage ramen achteraan voor goede zichtbaarheid, wat mooi meegenomen is tijdens een autorit met de kinderen. De Volkswagen Bora 2011 heeft:

Deze laatste twee features zijn standaard bij de Sport- en de SE-trim. Als je dus wilt genieten van wat meer moderne functies, zijn de trimupgrades een goede keuze.