Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Toyota Yaris Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Toyota Yaris


  • Sinds 1999 op de markt
  • Generatiewissel in 2005 en 2011
  • Jongste generatie ook beschikbaar als hybride
  • Met drie of vijf deuren
  • Monovolumevariant heet Verso
  • Opvolger Toyota Starlet

In 1999 vond Toyota het tijd voor een nieuwe richting in het segment van de supermini. De vierkante en vooral functionele Starlet werd toen vervangen door de Yaris. Een auto met ronde vormen, een zelfbewust, sympathiek en behoorlijk modieus uiterlijk en met best prettige rijeigenschappen en voor z’n tijd geavanceerde motoren. Het model lauwerde bovendien al snel Toyota’s imago van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een jaar na de introductie van de drie- en vijfdeursversie introduceerde Toyota een op z’n zachtst gezegd apart ogende monovolume. Die ondervond bij de verkoop hinder van z’n vreemdsoortige uiterlijk. Toyota was duidelijk te ver gegaan. Maar hij was wel erg praktisch. Z’n grote achterklep bood toegang tot een laadruimte die binnen de beperkte afmetingen van het model zelden of nooit gezien was.

De Yaris werd steeds aangedreven door drie- en viercilinder benzinemotoren en er bestond ook een sportieve variant die Yaris TS heette. De twee extra letters staan voor ‘Toyota Sport’.

Tweede generatie Toyota Yaris

De tweede generatie van de Yaris was wat groter en meer volwassen gelijnd. Toyota wou dat de auto meegroeide met z’n klanten. De Japanners investeerden voor de generatiewissel ook grondig in veiligheid. De Yaris was daardoor de eerste auto in z’n segment die toen de maximale score van vijf sterren haalde tijdens de EuroNCAP botsproeven. Wat de aandrijving betref, was er keuze uit een 1.0l driecilinder, een 1.3l viercilinder of een 1.4l dieselmotor.

Derde generatie Toyota Yaris

In 2012 introduceerde Toyota de derde incarnatie van de Yaris. Inmiddels, met een lengte van 3,9m en breedte van 1,7m een auto die zich al lang niet meer tot de grenzen van de stad hoeft te beperken, maar ook wel eens dienst kan doen voor langere verplaatsingen met een klein of jong gezin. Op motorisch vlak wijzigde er niet zo veel en dat was vooral slecht nieuws voor wie zocht naar een krachtigere dieselmotor. Er is wel een nieuwe alternatief: de Yaris Hybrid. Die paart een 1,5l benzine aan een elektromotor. De hybridetechnologie van Toyota zorgt vooral voor verbruikswinst in een omgeving met veel start/stop-verkeer.

Alternatieven voor de Toyota Yaris

Toyota heeft dan wel de reputatie om betrouwbaar en degelijk te zijn, het is geen goedkope auto, ook niet in occasie. Uitwijken kan je dan ook naar enkele Duitsers als de Volkswagen Polo of Opel Corsa. Een Ford Fiesta, Peugeot 206/207/208, Citroën C2/C3, Honda Jazz of Nissan Note horen eveneens tot de mogelijkheden.

Een occasie Toyota Yaris kopen?

Een Toyota Yaris van de eerste generatie heb je al voor minder dan € 2.000, al zijn dat niet noodzakelijk de beste exemplaren. Exemplaren van de tweede modelgeneratie begroot je op zo’n € 7.000 en de jongste evolutie kost je snel € 10.000. Toyota besteedde niet zo veel aandacht aan de dieselmotoren, maar niettemin zijn bijna de helft van alle op 2dehands.be aangeboden Yaris voorzien van een dieselcentrale. De jongste generatie kan als hybride een interessante optie zijn, vooral voor wie z’n kilometers hoofdzakelijk in een stedelijke omgeving (of files) maalt. Er zijn echter niet meer dan een handvol hybrides op de tweedehandsmarkt te vinden en ze zijn ook nog relatief duur. Je betaalt er tussen € 14.000 en 18.000 voor.