Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Tesla

.
Informatie

Tesla

Tesla is vernoemd naar elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla. In de autoindustrie is Tesla vooral gegeerd als uitvinder van de wisselstroommotor. Aan het hoofd van het bestuur staat Elon Musk, alom bekend als ingenieuze en succesvolle zaakvervoerder. In tegenstelling tot wat velen denken, is Musk niet de grondlegger van het merk. Dat zijn Martin Eberhard en Marc Tarpenning. Zij maakten van Tesla een drijvende kracht in elektrische automotoren, zelfrijdende auto's en 21ste-eeuwse luxewagens.

Tesla Roadster pioniert

Tesla kent zijn ontstaan in 2003 en is daarmee één van de jongste autofabrikanten. Het eerste model op de markt was de Tesla Roadster. De sportwagen vaart de koers die Tesla tot vandaag aanhoudt: elektrisch, luxueus en innovatief.

De Roadster verplaatst zich op basis van een elektrische motor, gebaseerd op een design van Nikola Tesla. Het is de eerste elektrisch aangedreven massaproductiewagen met een bereik van meer dan 250 km per laadbeurt.

De vormgeving van het model is sterk gebaseerd op dat van de Lotus Elise. Beiden wagens zijn al even uitzonderlijk, van de Tesla Roadster werden wereldwijd maar drieduizend modellen verkocht. Nieuw kostte een basismodel ongeveer €100.000, maar vandaag vind je een Roadster tweedehands voor de helft van de prijs.

Tesla Model S en Model X versnellen

Door het succes van de Roadster werkte Tesla aan een opvolger. In 2012 verscheen de Tesla model S, ontworpen om de veiligste en de meest sensationele sedan op de weg te zijn. “Wie met een Model S rijdt, geniet nooit meer van een “normale” autorit.” Op die manier promootte Elon Musk het nieuwe model.

Dankzij de “Boost”-knop accelereert de wagen van 0 tot 100 km/u in slechts 2,7 seconden. Dat maakt hem één van de snelste sprinters ter wereld. Het bereik per oplaadbeurt werd opgetrokken tot ongeveer 400 kilometer en bestuurder kunnen “handenvrij” de autostrade op. Tesla's model S was de eerste wagen die automatisch van rijstrook kon wisselen en een andere auto inhalen. Prijskaartje van de meest populaire Tesla: €85.000 voor het instapmodel.

In 2015 trokken de fans opnieuw grote ogen met de Tesla Model X. Het grotere broertje van de model S is de snelste SUV ter wereld, biedt vleugeldeuren voor de achterpassagiers en is beschikbaar in een vijf-, zes- of zevenpersoonsversie.

Net als bij de Model S is een model X altijd online met een 4G-verbinding en kan je met de Summon-functie je auto via de autosleutel of Smartphone-App van op afstand oproepen. Naast de ongeveer 5.000 “Supercharging”-stations om je autobatterij op te laden (in België een tiental), kan je een model S of model X ook thuis via een normaal stopcontact of snellader volpompen.

Tesla Model 3 allerwegen

In 2017 lanceerde Tesla zijn laatste nieuwe model. In tegenstelling tot zijn voorgangers is de Tesla 3 “betaalbaar”. Met een basisprijs van ongeveer €35.000 richt Tesla zich voor het eerste op de middenklasse. Met succes, want dagen na de introductie van het model kreeg Tesla meer dan 200.000 bestellingen binnen. Samen met Tesla 3 maakte Musk enkele grootse beloften: Volledige autonomie, 500+ km bereik en meer dan 10.000 laadstations ter wereld. Lost Tesla al deze beloften in, dan ligt de automarkt voor het grijpen.