Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Suzuki Celerio Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Suzuki Celerio

Suzuki is de Japanse specialist op het vlak van kleine auto's. De vijfdeurs hatchback Suzuki Celerio werd in 2014 geïntroduceerd als opvolger van de Suzuki Alto en de Suzuki Splash. Net als zijn voorgangers maakt dit model deel uit van de voordelige miniklasse. Voor een compacte auto met vier of vijf zitplaatsen is de Celerio echter ruimer dan veel van zijn concurrenten op de markt, zoals de Volkswagen Up, Kia Picanto en Nissan Micra Active. Hij is ook perfect afgestemd op het rijgedrag in de stad. Dit toont zich onder meer door het beperkte, maar efficiënte vermogen van de motor en zijn zuinige verbruik. 

Veiligheid

Op de European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) veiligheidstest scoorde de auto drie van de vijf sterren in 2014 en vier van de vijf sterren in 2015. Het model scoorde voornamelijk laag op het vlak van veiligheidsassistentie en het aantal airbags. Hier kan je rekening mee houden als je op zoek gaat naar een tweedehands Suzuki Celerio. Dit betekent weliswaar niet dat de Celerio onveilig is. Vanaf de comfortuitvoering heb je zes airbags, waaronder twee gordijnairbags. Die beschermen de inzittenden voorin en achterin in geval van een botsing. Je mag je standaard aan deze eigenschappen verwachten: 

  • Vier airbags tot model 2014, latere modellen hebben zes airbags vanaf comfortniveau
  • Veiligheidsgordels 
  • Elektronische stabiliteitscontrole (ESP)

Kenmerken

Om de beste prijs te kunnen garanderen, heeft de autobouwer deze auto aangepast aan zijn natuurlijke habitat, de stad. Bij de Celerio moet je geen spanning en sensatie zoeken, je mag wel gemak en comfort verwachten. Dit merk je onder meer aan de lichte en bijna gevoelloze besturing waarmee je de auto gemakkelijk door de stad loodst. In Europa is enkel de benzinemotor van 1.0 liter op de markt gebracht. Hou er echter rekening mee dat deze auto aangepast is aan zijn doelgroep: voor lokaal en stadsgebruik presteert de motor meer dan voldoende. Hij is daarenboven ingenieus uitgerust met een 'DualJet' motor. Doordat elke cilinder twee injectoren heeft, is deze kleine motor wel uitzonderlijk schoon, wat resulteert in een lage CO2-emissie. Zijn belangrijkste eigenschappen zijn:

  • Er is enkel een 1.0-liter benzinemotor beschikbaar. Deze kan eventueel ook op lpg rijden. Van 2015 tot 2017 is er ook een dieselmotor geproduceerd. 
  • Er bestaat een handgeschakelde versie en een Suzuki Celerio automaat versnellingsbak
  • Start/Stop-systeem
  • Voorwielaandrijving

Comfort

De Suzuki Celerio mag dan er dan mini uitzien, binnen is de auto opmerkelijk ruim. De hoofd- en beenruimte voorin zijn meer dan correct en ook achterin zit je comfortabel dankzij de rechtopstaande stoelen voorin. Dat is niet het enige dat opvalt in vergelijking met de concurrenten: ook de bagageruimte van 254 liter overtreft alle verwachtingen van dit schattig ogende model. De materialen daarentegen zijn sober en de uitrusting pretentieloos. De Celerio komt eerlijk uit voor zijn eenvoud en dat wordt weerspiegeld in het prijskaartje. Van de zes uitgegeven varianten bestaan er sinds medio 2018 slechts nog de Economy, Comfort en Exclusive, waarbij de Suzuki Celerio Comfort het comfortniveau met de prijs wil verzoenen. Deze versie is o.a. uitgerust met:

  • Elektrisch bedienbare zijruiten
  • Centrale deurvergrendeling
  • Airconditioning