Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Subaru Impreza Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Subaru Impreza

De Subaru Impreza is een Japans model dat gerenommeerd is bij autoliefhebbers voor zijn vele rallyoverwinningen. Maar deze auto heeft veel meer in zijn mars. Deze sportieve en compacte middenklassewagen werd sinds zijn marktintroductie in 1992 en doorheen vijf generaties ook steeds als veilige familiewagen vooropgesteld. Zo bestaat dit model als vierdeurs berline en als vijfdeurs stationwagon of hatchbackmodel. Wie een sportieve rijstijl heeft of vaak in moeilijke weersomstandigheden of over slechte wegen rijdt, zal veel meerwaarde uit deze wagen halen. Het hoge verbruik van de wagen is dan weer een minpunt. Concurrenten van de Subaru Impreza zijn Mitsubishi Lancer, Mazda 3 en Volkswagen Golf.

Veiligheid

De Subaru Impreza wordt al van in het begin geprezen om zijn kwaliteit en veiligheid. In 2017 werd hij beloond met de maximale score van vijf sterren in de European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) veiligheidstest. Maar ook eerdere generaties stonden al gekend voor hun hoge mate van veiligheid. Door de vierwielaandrijving garandeert de auto daarbij ook grip onder extreme weersomstandigheden en op een zeer slecht wegdek. Samen met deze veiligheidsvoorziening die uniek is in dit segment, is de auto ook uitgerust met: 

  • Zeven airbags en een airbag voor voetgangersbescherming
  • Veiligheidsgordels die voorzien zijn van een vergrendeling voor een betere bescherming
  • EyeSight: twee digitale stereocamera's controleren de verkeersbewegingen en passen pre-collision braking toe in noodsituaties

Let wel: de Subaru Impreza beperkt zich tot assisteren en neemt het rijden niet over. Zo worden verkeersborden wel gelezen, maar past het systeem niet automatisch de snelheid aan.

Kenmerken

De Subaru Impreza GT Turbo maakte in de jaren negentig sportwagenprestaties voor de man in de straat beschikbaar. Zowel de Subaru Impreza WRX als de Subaru Impreza WRX STI zijn sportieve stadsmodellen, waarbij de laatste het krachtigste, maar ook het duurste model van de Impreza is. Subaru blijft daarbij trouw aan zijn boxermotoren. Die zijn eenvoudiger opgebouwd dan een traditionele motor waardoor ze betrouwbaarder in gebruik en eenvoudiger in onderhoud zijn. Sommigen wijzen daarbij wel op het beperkte vermogen van de motor ten opzichte van zijn hoge verbruik in vergelijking met andere merken. De voornaamste kenmerken van dit model zijn:

  • Voornamelijk benzinemotoren: 1.6-liter, 1.8-liter of 2.0-liter en 2.0 tot 2.5-liter voor de Subaru Impreza GT Turbo. Er bestaan echter ook dieselmotoren in de oudere modellen.
  • Zowel automatische als handgeschakelde continu variabele transmissie (CVT) met vijf of zes snelheden.
  • Voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. Vanaf 1990 bestaan op sommige markten enkel de modellen met vierwielaandrijving.

Comfort

Het is aangenaam rijden in de Subaru. Naast veiligheid wil de nieuwe generatie Subaru Impreza zich ook onderscheiden in een rijke standaarduitrusting. Die is vooruitgegaan ten opzichte van het laatste model waardoor de auto nu meespeelt in de hogere standaardcategorie. De zitpositie is erg aangenaam door de stevige en verstelbare zetels. De A-stijl (de balk tussen de voorruit en het voorportier), die vaak het zicht belemmert, is slank en zo geplaatst dat de bestuurder goed zicht heeft op de weg. De ruimte voor- en achterin is gemiddeld voor dit soort model. Het koffervolume is dan weer eerder aan de kleine kant (385 liter), maar deze kan worden uitvergroot tot 1.310 liter indien de achterbank wordt neergeklapt. Als standaard uitrusting krijg je bij de huidige modellen:

  • Tactiele schermen van 6,5 inch met infotainmentsysteem (inclusief ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto)
  • Achteruitkijkcamera
  • Bluetooth