Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Smart Fortwo Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Smart ForTwo

Klein, kleiner, kleinst: de Smart ForTwo is een van de meest compacte auto’s op de markt en is hierdoor uitgegroeid tot een waar icoon. Natuurlijk is de Smart ForTwo niet geschikt als gezinswagen, maar als koppel of alleenstaande zul je wel veel plezier beleven aan deze stadsauto. Deze wagen behaalt geen hoge snelheden en is vrij duur voor een tweepersoonsauto, maar het draait natuurlijk allemaal om het leuke exterieur en het schattige imago. Als je wel te vinden bent voor kleine autootjes, zullen ook de Peugeot iOn, Volkswagen up!, Suzuki Celerio en Toyota Aygo je vast bekoren. Ben je helemaal verliefd op de looks van de Smart ForTwo, maar heb je toch meer zitplaatsen nodig, dan kun je voor de Smart ForFour met vier zitplaatsen gaan.

Veiligheid

Al in 2007 werd de Smart ForTwo voor het eerst onderworpen aan de crash- en veiligheidstesten van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). De auto kreeg toen een score van vier op vijf sterren voor de veiligheid van volwassen inzittenden en een score van twee op vier sterren voor de bescherming van voetgangers. In 2014 nam Euro NCAP de Smart ForTwo opnieuw onder de loep en gaf deze keer een totaalscore van vier op vijf sterren. Opnieuw was de bescherming van voetgangers minder goed en ook de veiligheidstechnologie kreeg een gemiddelde score van 56%. De Smart ForTwo 2014 heeft:

  • Airbags vooraan, aan de zijkant en vooraan bij de knieën
  • Elektronische stabiliteitscontrole
  • Optionele rijstrookassistentie en snelheidsassistentie

Kenmerken

Het standaardmodel van deze auto is een hatchback, maar sinds 2015 kun je ook kiezen voor een Smart ForTwo cabrio. Voor een sportievere uitstraling is er de Smart ForTwo Brabus, die een stevige wielophanging, grotere wielen en powersteering heeft. Je hebt de keuze uit drie trims: Passion, Prime en Proxy. Een van de unieke features van de Prime-trim is de mogelijkheid om de verwarming en airconditioning in de auto te bedienen met je smartphone. Daarnaast kun je ook kiezen uit drie kleuren voor het exterieur. De eerste generatie van de Smart ForTwo, gebouwd tussen 1998 en 2007, beschikt over de volgende eigenschappen:

  • Deze auto wordt aangedreven door een 0.6-0.7-liter I3-turbobenzinemotor of een 0.8-liter I3-turbodieselmotor
  • Deze wagen heeft enkel een halfautomatische versnellingsbak
  • Alle modellen van de Smart ForTwo hebben achterwielaandrijving

Sinds 2018 is er ook een versie met een elektrische motor op de markt. Dit model staat bekend als de Smart EQ ForTwo of de Smart ForTwo electric.

Comfort

Heel veel ruimte kun je bij de Smart ForTwo niet verwachten, maar één ding is zeker: je zult dankzij het extra kleine formaat nooit lang naar een parkeerplaats moeten zoeken. Bij de nieuwere modellen van de Smart ForTwo is het dak iets hoger, waardoor je iets meer ruimte hebt. De meest recente modellen van deze auto zijn iets kwalitatiever ingericht dan oudere versies, maar heel wat onderdelen in het interieur zijn nog steeds gemaakt van hard plastic. De Smart ForTwo 2017 beschikt onder andere over:

  • Climate control
  • Een infotainmentscherm van 8,9 cm
  • MirrorLink, voor connectiviteit met Android-smartphones (niet te verwarren met Android Auto)

Met een Premium-pakket krijg je ook standaard satellietnavigatie.