Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Skoda

.
Informatie

Skoda

Twee enthousiaste wielerfanaten startten in 1895 hun eigen bedrijf om fiets-designs op de markt te brengen. De onderneming kreeg de naam Slavia, maar veranderde niet veel later naar Laurin & Klement. In 1905 kwam onder deze naam de eerste massaproductiewagen op de markt. Het model werd Voiturette A gedoopt. Uiteindelijk kreeg het bedrijf de naam die we nu nog altijd kennen: Skoda. Door de jaren heen onderging ook het Skoda logo zes maal een facelift. Maar in 1925 werd de gevleugelde pijl geïntroduceerd die tot op heden gebleven is.

Historische modellen

De Voiturette A was gekend als een goedkoop model dat zeer praktisch en robuust was. Het was voorzien van een tweecilinder motor die een vermogen van 7 pk leverde en een snelheid van 40 km/u. De Voiturette B die een jaar later op de markt kwam, leverde 9 pk waardoor hij een topsnelheid van 45km/u kon halen. De Type 110 werd een legendarisch model aangezien het zowel uitkwam onder de Laurin & Klement naam als onder de Skoda naam. De 440 Spartak die in 1955 op de proppen kwam, was in zijn tijd een best-seller. Het was een goedkoop maar betrouwbaar model.

Huidige modellen

Het recentste model op de markt is de Skoda Karoq, een volledig nieuwe compacte SUV. De Karoq heeft uitzonderlijk veel ruimte ter beschikking, maar wat deze Skoda speciaal maakt, is dat dit het eerste model is met een volledig digitaal instumentenpaneel. Een ander recent model is de Kodiaq, Skoda's eerste grote SUV. Met niet minder dan 7 zitplaatsen vriendelijk voor zelfs heel grote gezinnen.

De Skoda Superb is het vlaggenschip van het merk. Het model gaat al vele jaartjes mee. In 2015 kwam de meest recente editie op de markt. Nog een model dat al jaren in het straatbeeld te zien is, is de Skoda Octavia. De 3e generatie is vernieuwend zowel op gebied van design als technologie. De Skoda Rapid is het eerste compacte model van Skoda dat de goede praktische eigenschappen van het merk in de verf zet onder de vorm van een hatchback. Dit maakt het dan ook een ideale auto voor het jonge publiek.

De toekomst

Skoda ziet toekomst in het digitaliseren van wagens. Dit zet het merk onder andere in de verf met de Skoda Vision E conceptwagen. De Vision E heeft een volledig aanpasbaar digitaal instrumentenpaneel. Elke passagier heeft trouwens ook een eigen scherm om zijn persoonlijke voorkeuren aan te geven. In elke deur is er de mogelijkheid om je GSM op te laden via inductie. Verder is dit model ook volledig elektrisch; een primeur! Indrukwekkend is de actieradius van 500 km. Tenslotte biedt deze wagen de mogelijkheid om zichzelf te parkeren.